Cupa Mondiala 2014

Chile-Australia, duel de totul sau nimic pentru cenusaresele Grupei B (1:00)

Pentru Chile si Australia sunt putin optiuni inaintea meciului programat in noaptea de vineri spre sambata, live pe onlinesport de la ora 1:00, in conditiile in care Spania si Olanda sunt deja abonate la primele doua pozitii.

In pofida faptului ca porneste practic cu sansa a treia in aceasta grupa deloc usoara, Chile este vazuta de multi specialisti ca una dintre echipele care poate produce surpriza la turneul final.

Jorge Sampaoli, selectionerul chilienilor, propune un 3-4-3 super ofensiv, cu Gary Medel de la Cardiff City in linia de fund formata din doar trei aparatori.

Principala ingrijorare a tehnicianul sud-americanilor este Arturo Vidal, dublul campion al Italiei cu Juventus care a acuzat probleme medicale la antrenamentele din saptamana premergatoare debutului la Cupa Mondiala.

UTILE CM 2014: Stiri Cupa Mondiala |  Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri |  Taboul faza finala |  Program CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

De cealalta parte, Ange Postecoglou incearca sa aduca un nou suflu pentru nationala Socceros, o echipa cu moralul la pamant dupa 0-6 in octombrie cu Franta. De altfel acel meci a dus la demiterea fostului selectioner Holger Osieck, cel care calificase echipa la Cupa Mondiala.

Australia nu are nimic de pierdut intr-o grupa cu doua favorite certe si o a treia, Chile, care sta la panda sa produca surpriza si sa incurce jocul europenelor. Singurul lucru de care se pot teme australienii este reeditarea acelui nefericit 0-6 de care aminteam mai sus.

De urmarit

Postecoglou va miza pe Mile Jedinak, un jucator crucial pentru Crystal Palace sezonul precedent, dar Tim Cahill, cel mai bun marcator din istoria echipei Australiei, ramane de asemenea un jucator providential in angrenajul australian.

Stiati ca...

Australia a marcat doar opt goluri in zece meciuri jucate la trei turnee finale ale Cupei Mondiale si a castigat doar doua dintre acestea.

Vorba meciului

“Cred ca Chile va castiga Cupa Mondiala. Daca nu credeam acest lucru as fi ramas acasa si ma uitam la televizor” (Alexis Sanchez, Chile)

Statistici

Australia nu a invins niciodata Chile intr-un meci oficial (un egal si trei infrangeri).

Primul punct obtinut de Australia la Cupa Mondiala a venit in 1974 dupa un 0-0 intr-un meci cu Chile.

Chile participa la a 9-a Cupa Mondiala din istorie, dar este pentru prima data cand formatia La Roja disputa doua turnee finale la rand dupa dubla 1962-1966.

Pentru Australia este a patra prezenta la Cupa Mondiala (1974, 2006 si 2010).

Echipe probabile:

Chile (3-4-3): Bravo; Jara, Medel, Gonzalez; Isla, Vidal, Diaz, Beausejour; Sanchez, Vargas, Fernandez.

Australia (4-3-3): Ryan; Franjic, Spiranovic, McGowan, Davidson; Milligan, Jedinak, Bresciano; Halloran, Cahill, Oar.

Arbitru: Noumandiez Doue (Coasta de Fildes.

Meciul se disputa pe Arena Pantanal din Cuiaba.



Chile-Australia, duel de totul sau nimic pentru cenusaresele Grupei B (1:00)