Cupa Mondiala 2014

Avancronica Uruguay-Anglia, inclestarea zilei la Cupa Mondiala. Revine Luis Suarez (LIVE, 22:00)

Pentru ambele echipe o infrangere ar fi sinonima cu dezastrul, iar dupa cele aratate in prima runda a competitiei Uruguay si Anglia sunt doua echipe datoare fanilor fotbalului din intreaga lume.

Stirea principala referitoare la aceasta partida este legata de prezenta in teren a atacantului uruguayan Luis Suarez. Varful lui Liverpool si cel mai bun jucator din ultima editie a Premier League a lipsit la infrangerea cu Costa Rica, insa acum toate sperantetele uruguayenilor se leaga de evolutia acestuia.

Suarez, un atacant pe care toti fundasii englezi il cunosc ca pe propriile buzunare, va face pereche intr-o linie ofensiva de trei alaturi de Diego Forlan si Edison Cavani, jucatori care nu au reusit sa produca prea multa panica la poarta adversa in primul meci.

Maxi Pereira este suspendat pentru aceasta partida si va fi inlocuit de Fucile.

La englezi intreaga strategie este construita in jurul lui Wayne Rooney si a pozitiei acestuia in teren. Atacantul lui Manchester United a evoluat pe stanga in partida cu Italia (1-1) si nu s-a simtit prea confortabil.

Presa engleza pune presiune pe Roy Hodgson si acesta l-ar putea muta pe Rooney in centru, cu Sterling si Sturridge aripi.

Vestea buna pentru Hodgson este ca Alex Oxlade-Chamberlain si-a revenit dupa accidentarea la genunchi si s-a antrenat normal inaintea meciului de joi seara.

Stiati ca...

Anglia nu are nicio victorie in fata Uruguayului la Cupa Mondiala. Cele doua echipe s-au intalnit de doua ori pana acum: in sferturile din 1954, cand au castigat sud-americanii scor 4-2 si in 1966, cand meciul s-a incheiat fara goluri.

Wayne Rooney nu a marcat inca niciun gol la Cupa Mondiala, desi a bifat pana acum nu mai putin de noua meciuri la acest nivel.

Ultima intalnire

Anglia si Uruguay au jucat ultima data intr-un amical pe 1 martie 2006 pe Anfield Road din Liverpool, iar reprezentativa Albionului s-a impus cu 2-1 prin reusitele lui Peter Crouch si Joe Cole.

Statistica

Anglia a inscris de fiecare data cel putin o data in ultimele opt confruntari cu echipe din America de Sud.

Uruguay a mai jucat de doua ori in Sao Paolo la Cupa Mondiala. Este vorba de editia 1954, iar “Celestii” au remizat cu Spania (2-2) si au invins Suedia (3-2).

Echipe probabile

ANGLIA: Hart; Johnson, Cahill, Jagielka, Baines; Gerrard, Henderson; Sterling, Welbeck; Sturridge, Rooney.

URUGUAY: Muslera; Caceres, Godin, Coates, Fucile; Rodriguez, Gargano, Arevalo Rios, Stuani; Suarez, Cavani.



Avancronica Uruguay-Anglia, inclestarea zilei la Cupa Mondiala. Revine Luis Suarez (LIVE, 22:00)