Cupa Mondiala 2014

Avancronica Rusia-Coreea de Sud (LIVE, 1:00)

Rusia revine la un turneu final de Cupa Mondiala dupa o pauza de 12 ani, iar “responsabil” pentru intoarcere este italianul Fabio Capello, selectioner care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Eliminata in grupe la turneul final din 1994, esec repetat in 2002, Rusia este o echipa datoarea propriilor suporteri, insa ultimele preliminarii recomanda echipa Rusiei drept o formatie solida. Nicio infrangere in 10 meciuri intr-o grupa care a trimis Portugalia lui Cristiano Ronaldo la baraj.

Capello se bazeaza exclusiv pe jucatori care evolueaza in campionatul intern al Rusiei, insa din lotul italianului lipsesc cateva piese de baza. Ne referim aici in special la capitanul Roman Shirokov, accidentat, care va fi inlocuit cu Alan Dzagoev.

Coreea de Sud a fost favorita in calificarile asiatice, dar nu a impresionat, pierzand de doua ori in fata Iranului si calcand de asemenea stramb cu Uzbekistan si Liban, echipa mult mai slabe decat nationala lui Hong Myung-Bo.

Multi dintre jucatorii care compun lotul sud-coreean au obtinut medalia de bronz in 2012 la Jocurile Olimpice de la Londra, iar alaturi de acestia ii regasim pe Hong Jeung-Ho, Ki Sung-Yueng, Koo Ja-Cheol si Son Heung-Min, jucatori care evolueaza pentru cluburi din Premier League si Bundesliga.

Statistica

Rusia a incheiat fara gol primit un singr meci din ultimele sase disputate la Cupa Mondiala (2-0 cu Tunisia pe 5 iunie 2002).

Stiati ca...

Pentru Coreea de Sud este a opta prezenta consecutiva la Cupa Mondiala incepand din 1986. Doar Brazilia, Germania, Italia, Argentina si Spania se pot lauda cu mai multe prezente.

Intalniri directe

Singura disputa dintre cele doua formatii a avut loc in noiembrie 2013 cu putin timp inaintea tragerii la sorti pentru Cupa Mondiala si Rusia a castigat cu 2-1.

Echipe probabile

RUSIA : Akinfeiev - Lechtchenko, Ignachevitch, V.Berezoutski, D.Kombarov - Faizouline, Denisov (cap), Chatov - Samedov, Kokorine, Jirkov (ou Chatov)

COREEA DE SUD : Jung Sung-ryong - Lee Yong, Hong Jeong-ho, Kim Young-gwon, Yun Suk-young - Ki Sung-yueng, Han Kook-young - Lee Chung-yong, Koo Ja-cheol (cap), Son Heung-min - Park Chu-young



Avancronica Rusia-Coreea de Sud (LIVE, 1:00)