Cupa Mondiala 2014

Avancronica Olanda-Mexic (LIVE, 19:00)

Olanda si Mexic deschid, duminica seara de la ora 19:00, a doua zi a optimilor de finala la Cupa Mondiala.

Olanda a castigat toate cele trei meciuri din Grupa B, umilind campioana mondiala Spania in prima partida cu 5-1. Au urmat victoriile cu Australia (3-2), dupa ce batavii au fost condusi de doua ori, si cea cu Chile (2-0).

In echipa pregatita de Luis van Gaal revine fundasul Bruno Martins Indi, cel care a lipsit cu Chile, in timp ce atacantul Robin van Persie este gata de joc dupa ispasirea suspendarii.

Exista insa si mai multe incertitudini in lotul batav, Nigel de Jong, Daley Blind, Arjen Robben si Stefan de Vrij antrenandu-se separat la ultimul antrenament. Insa toti sunt asteptati sa joace contra Mexicului.

Formatia nord-americana a impresionat in partida cu Brazilia, reusind sa tina piept echipei gazda gratie paradelor exceptionale ale portarului Guillermo Ochoa. Mexic a trecut apoi de Croatia, cu 3-1, prin golurile marcate de Guardado, Rafa Marquez si Javier Hernandez.

Mexic a incheiat astfel Grupa A la egalitate de puncte cu Brazilia si doar la golaveraj au ratat ocuparea primului loc.

Singura absenta din lotul pregatit de Herrera este cea a lui Jose Juan Vazquez, suspendat contra Olandei. In locul sau ar putea intra experimentatul Carlos Salcido (34 ani).

Din nou Javier “Chicharito” Hernandez este asteptat sa inceapa meciul din postura de rezerva.

Olanda este neinvinsa in cele patru confruntari internationale cu Mexic, iar formatia de peste ocean a parasit de fiecare data turneul final in prima etapa eliminatorie (optimi de finala) incepand cu 1994.

Echipe probabile

OLANDA: Cillessen – Janmaat, Blind, Vlaar, Wijnaldum – De Vrij, De Jong, De Guzman – Sneijder, Robben, Van Persie

MEXIC: Ochoa – Layun, Moreno, Aguilar, Marquez – Rodriguez, Herrera, M. Fabian – Guardado, Gio dos Santos, Peralta



Avancronica Olanda-Mexic (LIVE, 19:00)