Cupa Mondiala 2014

Avancronica Grecia-Japonia (LIVE, 1:00)

Doua echipe pentru care meciul direct din aceasta noapte reprezinta ultima sansa de a pastra in continuare sanse la calificarea in optimi.

Invinse in prima etapa, Grecia si Japonia trebuie sa iasa la joc si sa produca un fotbal ofensiv pentru a-si asigura cele trei puncte. Remiza nu ajuta niciuna dintre echipe.

Grecia a surprins pe toata lumea in meciul contra Columbiei iesind la joc si practicand un fotbal de atac. Renuntarea la sistemul rigid de aparare si la organizarea care pana la urma a dus-o la turneul final a facut ca Grecia sa plateasca cu o infrangere aspra acea partida.

Elenii vor pastra stilul ofensiv si impotriva Japoniei pentru ca au mare nevoie de o victorie, iar Giorgio Samaras, principala gura de foc a Greciei, spera la un rezultat mare: “Sper ca aceasta strategie sa ne aduca victoria cu Japonia”.

Japonia s-a descurcat de minune in prima repriza a partidei cu ivorienii (1-2), dar a cedat terenul in partea secunda pierzand duelul fizic cu mult mai impunatorii jucatori africani. Pana la urma diferenta de gabarit si intrarea lui Didier Drogba ca al patrulea atacant avea sa faca diferenta.

Niponii se bazeaza pe jocul de posesie si vor incerca sa tina cat mai mult de minge si in partida cu grecii.

“Cand avem mingea trebuie sa tinem de ea cat mai mult posibil, iar cand o pierdem trebuie sa facem presing imediat. Aceasta este filozofia noastra. La ultimul meci am pierdut multe baloane prea usor si am fost nevoiti sa ne consumam multa energie in prima repriza”, a declarat Keisuke Honda, liderul echipei Japoniei.

Stiati ca...

Aceasta este prima intalnire la Cupa Mondiala a celor doua echipe.

Intalniri directe

Singura confruntare anterioara intre Japonia si Grecia dateaza de la Cupa Confederatiilor 2005, cand Japonia s-a impus cu 1-0 prin reusita lui Masashi Oguro. Din lotul niponilor de atunci mai este prezent acum doar Yasuhito Endo.

Statistica

Grecia a jucat o singura data contra unei formatii din Asia la Cupa Mondiala si a pierdut in 2010 in fata celor din Coreea de Sud (2-0).

Japonia are doua victorii in cele sapte meciuri cu echipele europene, precum si doua remize.

Grecia a pierdut sase din cele sapte meciuri disputate pana acum la Cupa Mondiala si are o victorie, iar elenii nu au marcat niciun gol in cele sase infrangeri suferite, trei dintre acestea doar la Cupa Mondiala din 1994.

Echipe probabile

JAPONIA: Kawashima; Uchida, Yoshida, Morishige, Nagatomo; Hasebe, Yamaguchi; Okazaki, Honda, Kagawa; Osako.

GRECIA: Karnezis; Maniatis, Manolas, Samaras, Kone; Salpingidis, Torosidis, Gekas, Sokratis, Cholevas; Mitroglou.



Avancronica Grecia-Japonia (LIVE, 1:00)