Cupa Mondiala 2014

Avancronica Ghana-SUA. Americanii isi intalnesc cosmarul ultimelor doua editii (LIVE, 01:00)

Estadio das Dunas din Natal gazduieste in aceasta noapte confruntarea dintre Ghana si Statele Unite, un meci care tinde sa devina un clasic la Cupa Mondiala.

Pentru americanii condusi de pe margine de neamtul Jurgen Klinsmann meciul cu Ghana este unul in care victoria trebuie obtinuta cu orice pret in economia unei grupe numite “a mortii”.

Mai mult decat atat, americanii cauta revansa dupa ce la ultimele doua turnee finale ale Cupei Mondiale meciurile cu Ghana au fost sinonime cu eliminarea din competitie. Ultima oara, in 2010, americanii au fost scosi in optimile de finala ratand prezenta intre primele opt natiuni.

Vestea proasta pentru americani este ca Asamoah Gyan si Kevin-Prince Boateng, artizanii victoriei ghaneze din 2010, s-au intors si sunt pregatiti sa intre pe teren din primul minut.

Klinsmann va miza in avanposturi pe cuplul format din Jozy Altidore si Clint Dempsey, doi dintre jucatorii cu experienta in fotbalul european.

Adevarata batalie se va da insa la centrul terenului, unde Ghana obisnuieste sa confiste balonul pentru a-si asigura o posesie superioara in tentativa de a-si obosi adversarul. De altfel, Ghana a ajuns in sferturi la precedentul Mondial prin trei atribute puse excelent in valoare: viteza, posesie si ofensiva.

Echipe probabile:

GHANA : Kwarasey - Opare, Jon.Mensah, Boye, K.Asamoah - Essien, Muntari - A.Ayew, K-P.Boateng, J.Ayew (ou Waris) - Gyan (cap.).

SUA: Howard - F.Johnson, Besler, G.Cameron, Beasley - J.Jones, M.Bradley - Bedoya, Dempsey (cap.), Zusi – Altidore.

Statistica

Ghana a invins SUA la ultimele doua editii ale Cupei Mondiale de fiecare data cu acelasi scor, 2-1, in faza grupelor in 2006 si in optimi de finala in 2010.

Pentru Ghana este doar a treia participare la turneul final si totodata a treia prezenta consecutiva. De fiecare data la precedentele doua participari “Stelele Negre” au depasit faza grupelor.

Ghana se numara printre cele doar trei natiuni africane care au ajuns vreodata in sferturile Cupei Mondiale, dupa Camerun in 1990 si Senegal in 2002.

Jurgen Klinsmann este al doilea selectioner din competitie care a castigat Cupa Mondiala ca jucator. Celalalt este francezul Didier Deschamps, selectionerul nationalei “Cocosului Galic”.



Avancronica Ghana-SUA. Americanii isi intalnesc cosmarul ultimelor doua editii (LIVE, 01:00)