Cupa Mondiala 2014

Avancronica Germania-Portugalia (LIVE, 19:00)

Doua dintre fortele Europei se infrunta, luni seara, la Salvador in deschiderea Grupei G, un duel ajuns la a 17-a confruntare si care promite un spectacol de zile mari.

Pentru nationala Germaniei partida cu Portugalia reprezinta in sine un motiv de sarbatoare, fiind meciul cu numarul 100 la un turneu final al Cupei Mondiale. Nicio alta echipa reprezentativa nu are mai multe meciuri la turneul final.

Germania s-a impus de noua ori in fata Portugaliei si a suferit doar trei infrangeri, iar Mannschaft-ul a depasit reprezentativa lusitana de fiecare data la ultimele trei turnee majore.

Mai mult decat atat, Germania nu a pierdut decat o singura data in faza grupelor la un Mondial in ultimele 18 dispute din aceasta etapa a competitie, mai precis de la 0-1 cu Serbia la Cupa Mondiala din 2010.

Germania participa la a 18-a Cupa Mondiala, a 16-a la rand, si doar Brazilia, tara gazda a turneului, are mai multe prezente (20). Nemtii au trei titluri in palmares, obtinute in 1954, 1974 si 1990.

Pentru Portugalia este a sase participari, iar cel mai bun rezultat dateaza chiar de la prima prezenta in 1966, un loc trei.

[news-107631]

Ultimele trei confruntari dintre Germania si Portugalia:

Cupa Mondiala 2006, Germania-Portugalia 3-1 (Schweinsteiger 2, Petit a.g. / Gomes)

EURO 2008, Germania-Portugalia 3-2 (Schweinsteiger, Klose, Ballack / Gomes, Postiga)

EURO 2012, Germania-Portugalia 1-0 (Gomez)

Echipe probabile:

GERMANIA : Neuer - J.Boateng - Mertesacker, Hummels, Howedes - Khedira, Lahm (cap.), Kroos - Ozil - Podolski, T.Muller 

PORTUGALIA : Rui Patricio - J.Pereira, Pepe, B.Alves, F.Coentrao - Moutinho, M.Veloso, R.Meireles - Nani, H.Almeida, C.Ronaldo (cap.)



Avancronica Germania-Portugalia (LIVE, 19:00)