Cupa Mondiala 2014

Avancronica Elvetia-Franta (LIVE, 22:00)

Derby-ul Grupei E se disputa de la ora 22:00 LIVE TEXT pe Onlinesport.ro intre favoritele pe hartie Franta si Elvetia.

Cele doua echipe si-au respectat statutul in prima etapa castigand disputele cu Honduras, respectiv Ecuador, desi elvetienii au avut nevoie de inspiratia lui Ottmar Hitzfeld pentrua depasi reduta honduriana.

Didier Deschamps nu are motive sa schimbe prima garnitura si cel mai probabil va alinia acelasi 11 ca in partida cu Honduras.

Chiar daca doua rezerve au adus victoria Elvetiei cu Ecuador, Hitzfeld nu pare dispus sa ii promoveze pe Mehmedi si Seferovic printre titulari, mergand in continuare pe manalui Xhaka si Drmic.

Singura schimbare la elvetieni ar putea surveni in aparare, acolo unde Johann Djourou a fost aspru criticat pentru evolutia sa din primul meci si mai ales de la faza golului marcat de Valencia. Acesta ar putea fi inlocuit cu Fabian Schar.

Intalniri directe

Elvetia si Franta s-au intalnit ultima oara pe 13 iunie 2006 la Cupa Mondiala din Germania. Meciul s-a incheiat nedecis, scor 0-0. A fost singura intalnire a celor doua la Cupa Mondiala.

Statistica

Franta este neinvinsa in fata Elvetiei in ultimele cinci meciuri (doua victorii si trei egaluri). Ultima victorie a elvetienilor in fata vecinilor dateaza din 27 mai 1992 (2-1 la Lausanne).

Ultimele trei meciuri ale celor doua echipe au fost remize si s-au marcat doar doua goluri.

Echipe probabile

ELVETIA: Benaglio; Lichtsteiner, Djourou, Von Bergen, Rodriguez; Inler, Shaqiri Behrami, Stocker, Xhaka; Drmic.

FRANTA: Lloris; Debuchy, Varane, Sakho, Evra; Cabaye, Matuidi, Pogba; Valbuena, Benzema, Griezmann.



Avancronica Elvetia-Franta (LIVE, 22:00)