Cupa Mondiala 2014

Avancronica Columbia-Uruguay (LIVE, 23:00)

Al doilea duel sud-american din faza optimilor de finala aduce in fata echipele Columbiei si Uruguayului, doua formatii lipsite de aportul celor mai importanti oameni de gol de care dispun.

De la columbieni lipseste Radamel Falcao, atacantul care a ratat intreg turneu final, dar care s-a transformat intr-un adevarat talisman pentru formatia sa din inaltul tribunei.

Uruguay nu-l va putea folosi pe Luis Suarez, jucator care isi ispaseste primul din cele 9 meciuri de suspendare la echipa nationala, dupa suspendarea primita din partea FIFA in urma muscaturii aplicate lui Giorgio Chiellini n meciul cu Italia.

Din acest punct de vedere echipa condusa de Oscar Tabarez trebuie sa se reorienteze in absenta lui Suarez si sa-si gaseasca inspiratia la finalizare prin Edison Cavani, jucator care ar putea fi insotit in ofensiva de Gaston Ramirez sau de veteranul Diego Forlan.

In aparare Diego Godin este jucatorul pe care se bazeaza o intreaga natiune uruguayana, mai ales in conditiile in care Columbia a aratat o forta ofensiva impresionanta in grupe.

Columbia a castigat toate cele trei meciuri disputate in Grupa C, cu 9 goluri marcate, iar pentru meciul din optimi doi jucatori de baza au fost menajati in partida cu Japonia. Este vorba de Mario Yepes, veteranul din centrul apararii si de atacantul James Rodriguez.

Cinci jucatori uruguayeni sunt la un galben distanta de suspendare:  Fernando Muslera, Diego Lugano, Diego Godin, Walter Gargano, Egidio Arevalo Rios si Martin Caceres.

Stiati ca...

Echipa Columbiei nu a mai pierdut un meci international din septembrie 2013, cand se inclina cu 2-0 chiar in fata Uruguayului.

Echipe probabile

COLUMBIA: Ospina; Zuniga, Zapata, Yepes, Armero; Sanchez, Aguilar; Cuadrado, Rodriguez , Martinez; Gutierrez.

URUGUAY: Muslera; Cacares, Godin, Gimenez, Pereira; Gonzalez, Rios, Rodriguez; Lodeiro; Forlan, Cavani.

Arbitru: Bjorn Kuipers (Olanda).



Avancronica Columbia-Uruguay (LIVE, 23:00)