Cupa Mondiala 2014

Avancronica Brazilia- Chile (LIVE, 19:00)

Cele doua sud-americane deschid balul optimilor de finala, sambata seara de la ora 19:00, LIVE TEXT pe Onlinesport.ro

Brazilia s-a calificat in optimi fara sa convinga pe nimeni. Poate doar pe cei mai optimisti dintre suporterii Selecao, insa pentru privitorul neutru echipa Braziliei este inca datoare dupa un 3-1 cu Croatia in deschidere marcat de o grava eroare de arbitraj, un 0-0 greu cu Mexic si o victorie contra Camerunului care nu a contat decat pentru golaveraj.

Chile a reusit cel mai bun meci din istoria participarilor la Cupa Mondiala cand a invins Spania, campioana mondiala din 2010, cu 2-0, rezultat care a trimis practic selectionata iberica inapoi pe Batranul Continent.

Brazilia-Chile este din acest punct de vedere primul, dar si cel mai aprins duel din optimile de finala. O infrangere pentru gazde ar fi mai dezastruos ca esecul din 1950 din finala cu Uruguay, in timp ce pentru chilieni un eventual succes ar fi unul istoric.

Cu toate acestea, chilienii pornesc cu un important handicap moral in fata brazilienilor, de 12 ani echipa de pe coasta Pacificului nereusind sa mai castige contra Braziliei.

Un succes obtinut in 2000, in calificarile pentru Cupa Mondiala din Japonia si Coreea de Sud, a ramas ca ultima izbanda a formatiei La Roja in fata Selecao. De atunci si pana acum Brazilia a castigat 10 din cele 12 meciuri cu Chile.

S-a mai intamplat de trei ori pana acum ca Brazilia sa intalneasca Chile in faza eliminatorie a Cupei Mondiale: 4-2 in semifinalele din 1962, 4-1 in 1998 si 3-0 in 2010.

Neymar, Thiago Silva, Fernandinho si Paulinho sunt cei patru brazilieni aflati la un galben distanta de suspendarea in sferturile de finala, daca Brazilia ajunge acolo.

Gary Medel si Arturo Vidal au absentat de la antrenamentul de joi al chilienilor, dar ambii sunt asteptati sa intre din primul minut al meciului de pe Estadio Mineirao.

Stiati ca...

Brazilia este neinvinsa in ultimele 40 de meciuri disputate pe teren propriu, iar ultima lor infrangere acasa dateaza din august 2002 (0-1 cu Paraguay).

Echipe probabile

BRAZILIA: Julio Cesar – Alves, Silva, Luiz, Marcelo – Paulinho, Gustavo – Hulk, Neymar, Oscar -  Fred.

CHILE: Bravo – Isla, Medel, Jara, Mena – Diaz, Vidal  - Valdivia – Sanchez, Pinilla, Vargas.



Avancronica Brazilia- Chile (LIVE, 19:00)