Cupa Mondiala 2014

Avancronica Belgia-Algeria (LIVE, 19:00)

“Dracii rosii” si “Vulpile desertului”, asa cum sunt supranumite cele doua reprezentative, deschid de la ora 19:00 Grupa H pe Estadio Mineirao din Belo Horizonte.

Belgienii revin la Cupa Mondiala cu cea mai talentata generatie a lor in acceptiunea multora, iar bilantul ultimelor doua participari este de o victorie si cinci meciuri de egalitate.

Algeria, singura echipa din Africa de Nord participanta in competitie, porneste cu sansa a doua potrivit calculelor hartiei, insa “vulpile desertului” au aratat o forma ofensiva buna in amicalul contra Romaniei disputat la Geneva.

Marc Wilmots, selectionerul Belgiei, poate miza inca din primul minut pe atacantul Romelu Lukaku, accidentat in ultimul amical cu Tunisia. Atacantul de la Chelsea a revenit miercuri la antrenamente si este gata de lupta.

Lukaku, 21 ani, a marcat impotriva Suediei si a reusit un hattrick cu Luxemburg, reusita nerecunoscuta insa de FIFA, dupa ce Wilmots a efectuat sapte modificari in acea partida de verificare.

In ceea ce-l priveste pe Wilmots, selectionerul belgian, acesta a marcat ultimul gol al Belgiei la un turneu final. S-a intamplat in 2002 contra Rusiei, formatie pe care Belgia o va intalni si la acest turneu final.

Algeria participa la a patra Cupa Mondiala din istorie si cauta inca prima calificare in optimi.

Mijlocasul Hassan Yebda este incert pentru meciul cu Belgia din cauza unei accidentari la glezna.

Stiati ca...

Algeria nu a marcat niciun gol in ultimele cinci meciuri la Cupa Mondiala si au avut nu mai putin de 71 de suturi fara gol de la reusita cu Irlanda de Nord din 3 iunie 1986. Djamel Zidane a marcat atunci pentru algerieni.

Statistica

Belgia a avut a doua defensiva din preliminariile europene pentru Cupa Mondiala, primind doar patru goluri in toata campania de calificare. Doar Spania a primit mai putine goluri (3).

Echipe probabile

BELGIA : Courtois - Alderweireld, Van Buyten, Kompany (cap), Vertonghen - Witsel, M.Dembele (ou Fellaini) – Mirallas, De Bruyne, E.Hazard – Lukaku

ALGERIA : Mbolhi - Mostefa, Bougherra (cap), Cadamuro (ou Halliche), Ghoulam - Medjani, S.Taider, Bentaleb - Feghouli, Djabou, Soudani



Avancronica Belgia-Algeria (LIVE, 19:00)