Cupa Mondiala 2014

Avancronica Argentina-Iran (LIVE, 19:00)

Argentina lui Lionel Messi revine in prim plan in deschiderea zilei de azi la Cupa Mondiala contra Iranului.

O partida dezechilibrata, cu o favorita certa, Argentina, care este datoare fanilor fotbalului din intreaga lume dupa cele aratate in meciul inaugural cu Bosnia.

Alejandro Sabella va reveni contra iranienilor la formula 4-3-3, dupa ce in prima partida a surprins cu un sistem 5-3-2 in primele 45 de minute ale meciului de la Rio de Janeiro.

Insusi Messi, capitanul “albicelestilor”, declara ca se simte mult mai confortabil in formula 4-3-3, sistem preferat si de fundasul Pablo Zabaleta.

Gonzalo Higuain este asteptat sa intre din primul minut, dupa ce a fost rezerva cu Bosnia si a intrat dupa pauza, in timp ce Angel Di Maria este si el declarat apt.

De asemenea, Rodrigo Palacio s-a antrenat normal in aceasta saptamana si ar putea juca pentru Argentina.

O victorie a Argentinei, una de altfel foarte asteptata, ar califica in optimi formatia sud-americana inaintea meciului cu Nigeria din ultima etapa a Grupai F.

Stiati ca...

Cele doua echipe s-au mai intalnit doar o singura data, intr-un amical la Madrid pe 22 martie 1977, cand meciul s-a incheiat la egalitate, scor 1-1.

Statistica

Singura disputa pe care Iran a mai avut-o la Cupa Mondiala contra unei echipe din America de Sud s-a terminat rau pentru formatia din Orientul Mijlociu: 1-4 cu Peru la turneul final din 1978.

Argentina a primit cel putin un gol in ultimele trei meciuri disputate la Cupa Mondiala si ultima oara cand a pastrat poarta neatinsa in patru meciuri consecutive s-a intamplat la turneele finale din anii 80 (Spania 1982 si Mexic 1986).

Echipe probabile

Argentina: Romero; Rojo, Fernandez, Garay, Zabaleta; Mascherano, Rodriguez, Di Maria; Messi, Higuain, Aguero

Iran: Haghighi; Montazeri, Hosseini, Sadeqi, Beikhzadeh; Nekounam, Teymourian, Heydari, Hajsafi, Dejagah; Ghoochannejihad.



Avancronica Argentina-Iran (LIVE, 19:00)