Cupa Mondiala 2014

Avancronica Franta-Nigeria (LIVE, 19:00)

La prima vedere duelul de pe Estadio Nacional de Brasilia pare dezechilibrat, insa Nigeria a aratat in grupe, in special contra Argentinei, o forta ofensiva impresionanta si francezii nu vor avea deloc viata usoara contra “Super Vulturilor”.

Chiar in remiza cu Ecuador (0-0) din ultima faza a grupelor a manajat mai multi dintre titulari, Didier Deschamps nu este scutit de griji inaintea meciului de luni seara.

Fundasul Mamadou Sakho are toate sansele sa lipseasca din cauza unei accidentari, iar Deschamps nu pare dispus sa-l forteze pe acesta. In acelasi timp, Laurent Koscielny abia si-a revenit dupa o accidentare la tendon, iar Eliaquim Mangala ar putea fi titularizat alaturi de Raphael Varane in centrul apararii.

Probleme de lot are si Stephen Keshi, omologul lui Deschamps pe banca nigerienilor. Victor Moses este incert din cauza problemelor musculare, iar Michael Uchebo este o optiune de inlocuire a acestuia.

In atac Emmanuel Emenike va fi sprijinit de Peter Odemwingie si Ahmed Musa.

Aceasta va fi a doua intalnire intre cele doua echipe, dupa cea castigata de Nigeria la Saint-Etienne in iunie 2009, scor 1-0.

Franta a pierdut doua din ultimele trei meciuri la Cupa Mondiala impotriva echipelor africane (2002 cu Senegal si 2010 cu Africa de Sud.

Nigeria incearca sa devina doar a patra echipa africana calificata in sferturi la o Cupa Mondiala, dupa Camerun (1990), Senegal (2002) si Ghana (2010).

Nigeria a mai fost de doua ori in optimi si a pierdut de fiecare data: 1-2 cu Italia in 1994 si 1-4 cu Danemarca in 1998.

Echipe probabile

Franta: Lloris; Evra, Koscielny, Varane, Debuchy; Cabaye, Matuidi, Pogba; Valbuena, Griezmann, Benzema

Nigeria: Enyeama; Ambrose, Emeruo, Oboabona, Oshaniwa; Obi Mikel, Onazi; Azeez, Musa, Odemwingie; Emenike



Avancronica Franta-Nigeria (LIVE, 19:00)