Cupa Africii

S-a conturat tabloul optimilor la Cupa Africii pe Națiuni. Trei meciuri ar putea ține loc de finale oricând

Sursă foto: https://twitter.com/CAF_Online

Miercuri seara s-au disputat ultimele patru meciuri din faza grupelor la Cupa Africii pe Națiuni, iar surprizele n-au întârziat să apară nici de această dată.

Continuă surprizele la Cupa Africii. Dubla campioană Algeria trimisă acasă de Mauritania, echipă care a obținut prima victorie din istorie la turneul final

 

Tunisia, una dintre favorite, a remizat 0-0 cu Africa de Sud în Grupa E și părăsește competiția de pe ultimul loc, fără să fi câștigat vreun meci.

O remiză albă s-a înregistrat și în meciul Namibia – Mali, un rezultat care pentru namibieni a echivalat cu obținerea în premieră a calificării în optimile de finală.

Namibia se numără printre cele patru echipe clasate pe locul al treilea calificate în optimi. Celelalte trei sunt Guinea, Mauritania și Coasta de Fildeș, gazda turneului final, care evită in extremis o eliminare rușinoasă după faza grupelor.

Ultimele meciuri din grupe s-au disputat în Grupa F, acolo unde Maroc și-a respectat statutul de favorită și a învins Zambia, cu 1-0, printr-un gol marcat de Hakim Zyiech în prima repriză.

Pe locul secund s-a clasat Republica Democrată Congo, echipă care a remizat 0-0 cu Tanzania.

Programul optimilor de finală arată astfel:

27 ianuarie
Nigeria – Camerun
Angola – Namibia

28 ianuarie
Egipt – RD Congo
Guinea Ecuatorială – Guinea

29 ianuarie
Capul Verde – Mauritania
Senegal – Coasta de Fildeș

30 ianuarie
Maroc – Africa de Sud
Mali – Burkina Faso.



S-a conturat tabloul optimilor la Cupa Africii pe Națiuni. Trei meciuri ar putea ține loc de finale oricând