Cupa Africii

Fază incredibilă petrecută în semifinalele Cupei Africii. Arbitrul a validat un gol, după care a revenit și a dictat penalty pentru cealaltă echipă

Sursă foto: https://twitter.com/CAF_Online

Cupa Africii pe Națiuni a programat, miercuri seara, cele două meciuri din faza semifinalelor: Nigeria – Africa de Sud și Coasta de Fildeș – RD Congo.

Între Nigeria și Africa de Sud echipa calificată în finală s-a stabilit la loviturile de departajare, după ce în timpul regulamentar scorul a fost 1-1.

Ambele goluri au fost marcate din penalty de Troost-Ekong pentru nigerieni (min.67), respectiv Mokoena (min.90) pentru sud-africani.

Faza competiției a avut loc în minutul 88, când Nigeria a marcat golul de 2-0 prin Osimhen.

Arbitrul a validat reușita, dar imediat după a fost atenționat din camera VAR că înaintea atacului nigerian în celălalt careu avusese loc un fault care a fost trecut cu vederea.

Centralul egiptean Amin Omar a mers la margine pentru a analiza reluările video și a anulat golul lui Osimhen, dictând în schimb lovitură de la 11 metri pentru Africa de Sud.

Lovitură pe care Mokoena a transformat-o în golul de 1-1 prin care meciul a ajuns în prelungiri.

Bafana Bafana a încheiat meciul în inferioritate numerică, după ce Kekana a fost eliminat cu roșu direct pentru un fault în postură de ultim apărător.

O altă fază la care VAR-ul a făcut lumină, arbitrul considerând inițial că intervenția apărătorului sud-african fusese la minge.

La loviturile de departajare scorul a fost 4-2 pentru Nigeria, echipă care s-a calificat pentru a opta oară în istorie în marea finală. Va fi prima finală pentru ei după 11 ani, bilanțul fiind de trei succese și patru înfrângeri în ultimul act.

În finala programată duminică, 11 februarie, Nigeria va da piept cu echipa gazdă Coasta de Fildeș, după ce ”Elefanții” au învins RD Congo, cu 1-0, în urma unui gol marcat de Haller cu un lob spectaculos în repriza secundă.

Pentru ivorieni va fi a cincea finală din istorie la Cupa Africii pe Națiuni și prima după nouă ani. Două titluri a cucerit Coasta de Fildeș la Cupa Africii în istorie.

Nigeria și Coasta de Fildeș au făcut parte din aceeași grupă, iar meciul direct a fost câștigat de ”Super Vulturi”, cu 1-0, printr-un gol marcat de Troost-Ekeng din penalty.



Fază incredibilă petrecută în semifinalele Cupei Africii. Arbitrul a validat un gol, după care a revenit și a dictat penalty pentru cealaltă echipă