Cupa Africii

Deținătoarea Cupei Africii eliminată la 11 metri în optimi

Sursă foto: https://twitter.com/CAF_Online

Coasta de Fildeș, gazda turneului final în Cupa Africii pe Națiuni, a scos Senegal la loviturile de departajare în optimile de finală.

Angola și Nigeria, primele sfert-finaliste la Cupa Africii

 

Senegal, deținătoarea titlului, a deschis scorul devreme în meci prin Diallo, în minutul 4, cu un șut ”bombă” din interiorul careului.

Ivorienii au restabilit egalitatea în minutul 86 prin Kessie dintr-un penalty acordat în urma intervenției VAR la un fault comis de portarul senegalez Mendy.

În prelungiri cele mai importante ocazii au aparținut celor din Coasta de Fildeș, Aurier ratând cu un șut din afara careului golul de 2-1.

S-a ajuns astfel la loteria loviturilor de departajare, unde senegalezul Niakhate a fost singurul jucător care nu a reușit să marcheze, nimerind bara la a treia serie de lovituri.

Ajunsă in extremis în optimile de finală de pe locul al treilea în grupa din care a făcut parte și învinsă categoric de Guinea Ecuatorială, echipă eliminată între timp de Guinea, Coasta de Fildeș continuă în competiție și va întâlni pentru un loc în semifinale învingătoarea dintre Mali și Burkina Faso.

În sferturile de finală a ajuns și reprezentativa Capului Verde după 1-0 cu Mauritania, gol Mendes în minutul 8.

Marți, 30 ianuarie, sunt programate ultimele două meciuri din faza optimilor de finală:

Mali – Burkina Faso (19:00) și Maroc – Africa de Sud (22:00).

Sferturile de finală se vor disputa pe 2 și 3 februarie.



Deținătoarea Cupei Africii eliminată la 11 metri în optimi