Cupa Africii

Coasta de Fildeș cucerește titlul la Cupa Africii, după ce a pierdut două meciuri în faza grupelor și a prins in extremis un loc în optimile de finală

Sursă foto: https://twitter.com/CAF_Online

Pentru a treia oară în istorie Cup Africii pe Națiuni ajunge în vitrina Coastei de Fildeș, echipă care a învins Nigeria în finala de la Abidjan, cu scorul de 2-1 (0-1).

Cele două echipe s-au mai întâlnit și în faza grupelor, când Nigeria a triumfat cu 1-0 prin reușita lui Troost-Ekong.

Căpitanul ”Super Vulturilor” a deschis scorul și în finală, marcând în minutul 38 cu o lovitură de cap în urma unei lovituri de la colțul terenului.

Coasta de Fildeș avea să restabilească egalitatea în partea secundă, minutul 62, de asemenea după un corner, Franck Kessie marcând cu o lovitură de cap.

Sebastien Haller a devenit eroul Coastei de Fildeș prin golul victoriei marcat cu nouă minute înaintea finalului de meci. Acesta a deviat din șase metri o minge centrată din stânga și astfel ivorienii au evitat prelungirile.

Coasta de Fildeș cucerește pentru a treia oară în istorie Cupa Africii pe Națiuni, după 1992 și 2015, când a învins de fiecare dată Ghana.

Un succes cu atât mai important cu cât ivorienii au tremurat până în ultima clipă pentru calificarea în optimi, fiind ultima dintre cele patru echipe clasate pe locul trei care au ieșit din grupe.

Coasta de Fildeș a pierdut în Grupa A cu Nigeria (0-1) și Guineea Ecuatorială (0-4), pentru ca în optimi să treacă de Senegal, deținătoarea trofeului, la loviturile de departajare.

Au urmat victoriile cu Mali (2-1) în sferturi și respectiv RD Congo (1-0) în semifinale.

Nigeria rămâne cu cele trei titluri cucerite în 1980, 1994 și 2014, ajungând la cinci finale pierdute.

Africa de Sud a obținut medaliile de bronz la această ediție care trebuia să aibă loc inițial în 2023.



Coasta de Fildeș cucerește titlul la Cupa Africii, după ce a pierdut două meciuri în faza grupelor și a prins in extremis un loc în optimile de finală