Cupa Africii

Continuă surprizele la Cupa Africii. Dubla campioană Algeria trimisă acasă de Mauritania, echipă care a obținut prima victorie din istorie la turneul final

Sursă foto: https://twitter.com/CAF_Online

Prezentă doar pentru a treia oară la Cupa Africii pe Națiuni, Mauritania a furnizat cea mai mare surpriză de până acum la o ediție care nu contenește să ne surprindă în fiecare zi.

Camerun ajunge în optimi la Cupa Africii

 

În ultimul meci din Grupa D, Mauritania a răsturnat toate calculele hârtiei și a învins Algeria, cu 1-0.

Dellahi a marcat unicul gol al meciului, în minutul 37, pentru ca în partea secundă Mauritania să rateze desprinderea la un șut care a întâlnit bara transversală.

Dublă campioană a Africii în istorie, Algeria a arătat jalnic, deși de pe teren n-au lipsit jucători experimentați precum Mahrez, Bentaleb sau Slimani.

Cu doar două puncte în trei meciuri, Algeria este eliminată și pentru a doua ediție consecutivă nu reușește să treacă de faza grupelor la Cupa Africii pe Națiuni.

Mauritania, de cealaltă parte, a bifat prima victorie din istorie la turneul final în Cupa Africii pe Națiuni, după ce pierduse toate cele șase meciuri disputate în faza grupelor la edițiile din 2019 și 2021.

Până în 2019 Mauritania nu se calificase niciodată la turneul final în Cupa Africii pe Națiuni.

În lotul Mauritaniei se află și Aly Abeid, fundașul legitimat la UTA Arad.

Angola a câștigat grupa după 2-0 cu Burkina Faso, echipă clasată pe locul secund și calificată în optimi, acolo unde va juca și Mauritania, numărându-se printre cele mai bune patru formații de pe locul al treilea.



Continuă surprizele la Cupa Africii. Dubla campioană Algeria trimisă acasă de Mauritania, echipă care a obținut prima victorie din istorie la turneul final