CM 2018

Spania, exclusa de la CM?

Nationala Spaniei ar putea fi exclusa de la turneul final al Cupei Mondiale din 2018 din cauza interferentei politicului in administrarea Federatiei de Fotbal de la Madrid.

Cotidianul El Pais avanseaza aceasta ipoteza in editia de vineri, dupa ce Consiliul Superior al Sportului a propus in acest an repetarea alegerilor dupa demisia lui Angel Maria Villar, presedintele Federatiei Spaniole arestat sub suspiciunea deturnarii de fonduri.

In alegerile pentru postul de presedinte al Federatiei Spaniole s-a implicat si Curtea Administrativa a Sportului, organism care a dat aviz favorabil Consiliului de Stat pentru organizarea sau nu de noi alegeri.

Potrivit celor de la El Pais, FIFA a vazut aceasta ca o interferenta a guvernului spaniol in fotbal si a avertizat Federatia prin intermediul unei scrisori ca nationala iberica ar putea fi exclusa de la Cupa Mondiala.

Aceesi publicatie mai sustine ca beneficiara unei eventuale excluderi a Spaniei ar fi Italia, echipa care a ratat prezenta la turneul final in urma unui baraj pierdut cu Suedia si care a incheiat grupa de calificare pe locul doi in urma ibericilor.

Precedentul dateaza din anul 1992 cand Iugoslavia, tara in care izbucnise sangerosul razboi interetnic, a fost exclusa de la Campionatul European si inlocuita cu Danemarca, echipa care se clasase in calificari sub Iugoslavia.

Danemarca, cu o echipa adunata de pe plaja sau din diverse locuri de vacanta asa cum a ramas in legenda fotbalului, a furnizat surpriza si a castigat titlul european la turneul final gazduit de Suedia.Spania, exclusa de la CM?