CM 2018

Messi joaca in aceasta vara cu pistolul la cap

Sursă foto: twitter.com/deportesrcn

Totul este din fericire o metafora si ii apartine selectionerului argentinian Jorge Sampaoli.

Acesta a scris o carte despre fotbal intitulata Mis Latidos, ideas sobre la cultura del juego si in care, printre altele, abordeaza si chestiunea presiunii care exista asupra lui Lionel Messi pentru castigarea Cupei Mondiale.

Atacantul argentinian a castigat tot ce se poate in cariera la nivel individual sau alaturi de echipa de club, FC Barcelona, insa marele regret al lui Messi ramane echipa nationala.

O finala de Cupa Mondiala pierduta in 2014, dupa prelungiri, contra Germaniei, si alte trei finale de Copa America irosite. Dupa ultima dintre ele Messi s-a retras din nationala pentru o scurta perioada de timp, revenind apoi in preliminariile pentru Rusia 2018, si si-a lasat barba.

“In acest moment simt ca-l antrenez pe cel mai mare jucator din istorie. E o responsabilitate, dar in definitiv e o placere”, scrie Sampaoli in cartea sa din care au aparut pasaje in revista argentiniana Clarin.

Cand vorbeste despre Messi si Mondial, Sampaoli pune totul in ecuatia presiunii.

“Acest tip de fotbal ii face rau lui Messi. Ii pun un pistol la cap care se cheama Cupa Mondiala si, daca nu o castiga, trag un foc si-l omoara. E o nebunie ca nu se poate bucura de talentul sau”, crede Sampaoli.

Argentina s-a calificat in extremis la Cupa Mondiala din Rusia, cu victorie in ultima etapa in deplasare cu Ecuador, unde Messi a iesit la rampa tragand toata echipa dupa el.



Messi joaca in aceasta vara cu pistolul la cap