CM 2018

Calcule Grupe F: Germania si Suedia se joaca de-a soarecele si pisica

Germania s-a salvat cu un gol in ultimul minut cu Suedia de la o situatie foarte dificila in Grupa F. Acum cele doua echipe, aflate la o egalitate perfecta, vor lupta de la distanta pentru singurul loc disponibil de calificare in optimile de la Cupa Mondiala 2018.

Meciurile ramase de jucat din Grupa F:
17:00 Mexic -  Suedia
17:00 Coreea de Sud - Germania

Lider in Grupa F este Mexicul, cu 6 puncte, inca nesigura de calificare. Mexicanii pot deveni prin jocul rezultatelor doar a doua echipa din istorie, dupa Algeria in 1982, care rateaza calificare in pofida a doua victorii.

Cu toate acestea, mexicanii raman favoriti la primul loc avand nevoie de un singur punct pentru a castiga grupa. Daca Mexic pierde la scor cu Suedia, iar Germania castiga, atunci mexicanii vor fi eliminati, iar Germania si Suedia se vor califica.

Urmeaza cu 3 puncte fiecare Germania si Suedia, doua goluri marcate si doua goluri primite fiecare. 

Atat Germania, cat si Suedia, se pot califica direct daca vor obtine mai multe puncte una decat alta.
Exemplul 1: Suedia bate Mexicul, Germania termina egal cu Coreea de Sub - se va califica Suedia
Exempul 2: Germania face egal, iar Suedia pierde - se va califica Germania 

Insa, daca Germania si Suedia termina cu acelasi numar de puncte (ambele fac egal, ambele castiga sau ambele pierd), atunci se vor departaja dupa numarul mai mare de goluri inscris in grupa (ex. Mexic - Suedia 1-1, Coreea - Germania 2-2 - se va califica Germania gratie numarului mai mare de goluri marcate).

In cazul in care  Germania si Suedia termina cu acelasi scor ultimele meciuri (ambele fac egal, ambele castiga sau ambele pierd cu acelasi scor - ex. Mexic - Suedia 1-2, Coreea - Germania 1-2) va conta victoria directa a Germaniei cu Suedia pentru departajare, iar nemtii vor fi calificati!



Calcule Grupe F: Germania si Suedia se joaca de-a soarecele si pisica