CM 2018

Calcule Grupa D: Cum se poate califica Argentina

Leo Messi si Argentina au sansele lor de a se califica din Grupa D, astazi, in optimile de finala ale Cupei Mondiale 2018.

Meciurile ramase de jucat din Grupa D sunt:
21:00 Islanda -  Croatia
21:00 Nigeria - Argentina

In Grupa D, Croatia (6 puncte) este calificata. 

Pentru locul al doilea, se lupta trei echipe: Nigeria (3 puncte), Islanda (1 punct) si Argentina (1 punct).

Nigeria va lasa Argentina si Islanda acasa, doar daca nu pierde astazi.

Argentina poate spera la calificare doar daca va invinge Nigeria astazi, pentru ca va aduna 4 puncte, iar africanii vor ramane cu 3. Insa, calificarea „pumelor” este certa in „optimi”, chiar si in cazul victoriei cu Nigeria, doar daca in celalalt meci Islanda nu invinge Croatia. 

Cazul mai complicat al victoriilor Argentinei si Islandei

Daca Argentina invinge, iar Islanda de asemenea, se va trece la alte criterii de partajare, acolo unde echipa lui Messi este dezavantajata.

Argentina are golaveraj -3, iar Islanda -2, inainte de ultimele meciuri din Grupa D, asadar sud-americanii trebuie sa invinga Nigeria la un gol in plus fata de diferenta Islandei (ex. Argentina - Nigeria 2-0 si Islanda - Croatia 1-0). In acest, caz, ambele vor avea golaveraj identic si se vor departaja la numarul de cartonase. La acest moment, Argentina a adunat 3 cartonase galbene in grupa, iar Islanda doar 1, asadar Islanda are prima sansa la calificare daca in ultimele meciuri insularii nu vor primi mai multe avertismente.

Argentina este sigura de calificare astazi doar daca va invinge la o diferenta cu doua goluri mai mare decat Islanda  (ex. Argentina - Nigeria 3-0 si Islanda - Croatia 1-0), caz in care se califica in mod cert in „optimi” avand un golaveraj mai mare fata de islandezi.



Calcule Grupa D: Cum se poate califica Argentina