CM 2018

Dezastru la Mondial: Brazilia iese, incepe EURO

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Belgia s-a calificat in semifinalele Cupei Mondiale dupa 2-1 contra Braziliei, o echipa care a incasat doua goluri in prima parte si care s-a trezit prea tarziu pentru a mai forta prelungirile. Sud-americanilor nu le-a iesit nimic in acest meci si si-au marcat un autogol.

In competie au ramas sase echipe din Europa, Franta - Belgia in prima semifinala, pentru ca in cea de-a doua sa se lupte Rusia, Croatia, Suedia si Anglia.

Brazilia a dominat inceputul de meci si a trecut in doua randuri pe langa deschiderea scorului in primele zece minute.

Mai intai Silva a reluat in bara o minge centrata de Neymar din corner si tot dintr-o lovitura de la colt a aparut a doua ocazie a Braziliei. Willian a centrat in careu si Paulinho, fara marcaj in centrul careului, a reluat slab spre poarta.

Dar avea sa fie seara in care sa nu ia sa nimic de la inceput pana la final, intr-un meci in care si arbitrajul si-a spus cuvantul. „Centralul” sarb a sanctionat mai mult Brazilia in acest meci, a anulat cu VAR un penalty pentru sud-americani si i-a negat lui Neymar un fault in careu, dupa ce acest fusese impins.

Asa am trait Brazilia - Belgia pentru un loc in semifinale

La primul corner de care au beneficiat belgienii au modificat tabela in urma autogolului semnat de Fernandinho. Acesta a sarit fals la cap si mingea s-a sters de cotul sau pacalindu-l pe Alisson. Un gol care a trezit furia brazilienilor, acestia napustindu-se spre careul lui Courtois.

Belgienii n-au ramas datori dupa niciun atac periculos al Braziliei si in minutul 31 “Dracii rosii” si-au dublat avantajul la capatul unui contraatac taios initiat de Lukaku si finalizat de catre De Bruyne cu sut la coltul lung.

Sansa de gol pentru Brazilia in minutul 37, Courtois respingand in doua randuri. Mai intai a scos sutul lui Marcelo, apoi a blocat executia lui Coutinho.

De Bruyne aproape de dubla in minutul 41, cand a cautat poarta cu un sut direct din lovitura libera. Portarul Alisson a respins peste poarta si cornerul rezultat ramanea fara urmari pe tabela.

La sase minute dupa reluarea jocului Marcelo a centrat periculos in fata portii si Firmino, jucator intrat la pauza, a ratat de putin intalnirea cu balonul.

Neymar a cazut in careul belgian in minutul 52, dar a fost doar un plonjon. Insa, tot in careu a cazut si Jesus, faultat clar, dar arbitrul s-a consulat cu VAR si a considerat ca nu a fost nimic, desi brazilianul fusese secerat.

Doua mari ocazii de gol in minutul 62, cate una de fiecare parte. Mai intai Hazard a sutat pe langa poarta dupa o demarcare in partea stanga a careului belgian. O pasa in dreapta la Lukaku si meciul ar fi fost rezolvat.

La faza imediat urmatoare Douglas Costa, si el intrat de putine momente in teren, a cautat coltul lung, dar Courtois a pus o mana salvatoare si a respins.

Brazilia reducea din diferenta in minutul 76 prin Renato Augusto, jucator care a inscris cu o lovitura de cap din centrarea lui Coutinho.

Acelasi Renato Augusto rata dupa doar cateva minute sansa dublei cu un sut care a trecut putin pe langa poarta.

Neymar a fost impins in careu, dar nu s-a considerat nici aici fault, cu toate ce s-a vazut cum a primit un imbold cat sa treaca mai devreme prin fata mingii.

In minutele suplimentare Neymar a sutat din marginea careului si Courtois a scos peste bara o minge pe care scria gol. La cornerul rezultat Firmino a trimis cu capul pe langa poarta si astfel s-a scris istoria meciului de la Kazan.



Dezastru la Mondial: Brazilia iese, incepe EURO