CM 2018

Avancronica meciului Rusia – Croatia. Continua minunea rusa la Cupa Mondiala?

Putini se asteptau ca Rusia sa ajunga in fazele superioare ale Cupei Mondiale, fiind totusi echipa clasata cel mai slab in ierarhia FIFA inaintea turneului final.

Rusii au castigat insa primele doua meciuri din grupa contra adversarilor facili, apoi au pierdut cu Uruguay fara sa emita prea multe pretentii, ajungand apoi in fata Spaniei.

Contra fostei campioane mondiale rusii nu prea s-au intalnit cu mingea, dar au atins-o suficient de mult cat sa forteze intrarea in prelungiri, iar la loviturile de departajare aveau sa dea lovitura. Vedeti aici cotele oferite de Baumbet pentru Cupa Mondiala.

O calificare nesperata in sferturi si de acum inainte rusii pot visa cu ochii deschisi chiar la o finala. Culoarul e unul mai mult decat favorabil. Nici chiar insusi Vladimir Putin nu ar fi putut deschide o asemenea cale pentru echipa rusa.

Croatia este un adversar puternic, care a dovedit pana acum ca formeaza o echipa in adevaratul sens al cuvantului.

Trei victorii din trei posibile in grupe, inclusiv un 3-0 cu Argentina, apoi o optime de finala complicata cu Danemarca si o calificare obtinuta de asemenea la loteria loviturilor de departajare.

De doua ori s-au mai intalnit Rusia si Croatia pana acum in meciuri oficiale, in prelimininariile pentru EURO 2008, cand au remizat de fiecare data fara goluri. Cealalta intalnire a fost un amical in noiembrie 2015, castigat de croati cu 3-1 la Rostov.

Statistica este de partea Rusiei inaintea meciului de sambata seara. Cinci din ultimele sase nationale gazda ale Cupei Mondiale ajunge in sferturile de finala au obtinut calificarea in semifinale (Italia in 1990, Franta in 1998, Coreea de Sud in 2002, Germania in 2006 si Brazilia in 2006).

Mexic in 1986 este ultima gazda care a parasit turneul final in sferturi, fiind invinsa de Germania la penalty-uri.

Croatia a mai fost prezenta in sferturi la editia din 1998, dupa ce eliminase Romania in optimi cu 1-0. Atunci croatii au trecut de Germania, dupa 3-0, si jucau semifinala contra Frantei.

Zece din cele 12 goluri marcate de Croatia la Cupa Mondiala au venit dupa pauza, un amanunt de luat in seama pentru amatorii de pariuri.



Avancronica meciului Rusia – Croatia. Continua minunea rusa la Cupa Mondiala?