Champions League

Un jucator englez ii ia apararea lui Coltescu: “N-a fost rasism”

Sursă foto: https://twitter.com/manutdnewsonly/

Micah Richards, jucatorul echipei Aston Villa, a comentat incidentul de la Paris in centrul caruia se afla arbitrul roman Sebastian Coltescu.

Richards refuza sa-l acuze pe Coltescu de rasism, dupa ce acesta a facut referire la Pierre Webo ca fiind “ala negru”.

“E dificil sa joc rolul avocatului diavolului, deoarece daca in aceasta camera intra cineva si spune “persoana de culoare” sau “cel negru” n-as considera ca fiind o ofensa. Asa ca, nestiind contextul in care acele vorbe au fost spune, e usor de sarit intr-una dintre tabere.

“In Romania...cuvantul negru inseamnea negru (eng. - black). E dificil. Noi avem o problema cu rasismul, cand se intampla un abuz rasial si nu prea acceptam asa ceva, apoi e ceva care ar putea fi sau nu n-ar putea fi. Sunt doua lucruri diferite. Asa ca nu ne putem asuma ca ceea ce s-a spus a fost rasism”, a comentat Micha Richards pentru postul CBS, anunta The Independent.

Micah Richards, 32 ani, a jucat de 13 ori pentru nationala Angliei si a marcat un gol.

Sebastian Coltescu s-a aparat folosind exact explicatia lui Richards, argumentand ca prin folosirea cuvantului “negru” nu a dorit sa-i aduca vreo atingere rasiala lui Pierre Webo.

La randul sau, centralul Hategan a refuzat sa faca vreo declaratie pe marginea incidentului de marti seara.

Partida a fost suspendata marti seara dupa doar 14 minute, dupa ce Sebastian Coltescu a provocat un scandal cu tenta rasiala.

Acesta l-a identificat pe antrenorul secund al echipei oaspete, camerunezul Pierre Webo, ca fiind "ala negru".

A urmat un scandal monstru la marginea terenului, in conflict intervenind din tribuna si atacantul Demba Ba de la aceeasi Istanbul Basaksehir.

Acesta i-a reprosat lui Coltescu pe un ton amenintator ca a facut referire la culoarea pielii lui Webo, intrebându-l daca ar fi procedat la fel si daca era cazul unei persoane albe.

Echipa Istanbul Basaksehir a refuzat sa mai joace si meciul a fost abandonat.

UEFA a anuntat deschiderea unei anchete si ulterior a confirmat ca partida va fi reluata, miercuri, cu o alta brigada de arbitri.



Un jucator englez ii ia apararea lui Coltescu: “N-a fost rasism”