Champions League

Sebastian Coltescu se apara: “N-am spus negro, nu l-am jignit”

Sursă foto: https://twitter.com/SqenfFoot

Arbitrul Sebastian Coltescu a explicat ce s-a intamplat, marti seara, in timpul meciului de la Paris, o partida banala de fotbal transformata intr-un scandal international.

“Nu am zis negro, ci negru. In limba romana negru inseamna om negru. Nu l-am jignit”, a incercat Sebastian Coltescu sa se apere, anunta cotidianul turc Hurriyet.

Acestia nici nu vor sa auda explicatia lui Coltescu despre care mai scriu ca are o “aparare rusinoasa” si despre care mai spun ca “a dat dovada de rasism fata de Webo”.

Turcii nu l-au menajat nici pe Ovidiu Hategan, centralul meciului de pe Parc des Princes, despre care scriu ca in trecut ar fi ignorat manifestari rasiste la un derby FCSBDinamo.

Hategan a refuzat sa faca vreo declaratie pe marginea incidentului de marti seara.

Partida a fost suspendata marti seara dupa doar 14 minute, dupa ce Sebastian Coltescu a provocat un scandal cu tenta rasiala.

Acesta l-a identificat pe antrenorul secund al echipei oaspete, camerunezul Pierre Webo, ca fiind "ala negru".

A urmat un scandal monstru la marginea terenului, in conflict intervenind din tribuna si atacantul Demba Ba de la aceeasi Istanbul Basaksehir.

Acesta i-a reprosat lui Coltescu pe un ton amenintator ca a facut referire la culoarea pielii lui Webo, intrebându-l daca ar fi procedat la fel si daca era cazul unei persoane albe.

Echipa Istanbul Basaksehir a refuzat sa mai joace si meciul a fost abandonat.

UEFA a anuntat deschiderea unei anchete si ulterior a confirmat ca partida va fi reluata, miercuri, cu o alta brigada de arbitri.



Sebastian Coltescu se apara: “N-am spus negro, nu l-am jignit”