Champions League

Real Madrid elimină Manchester City la loviturile de departajare pentru un loc în semifinalele Ligii Campionilor

Sursă foto: https://twitter.com/OptaJose

După mulți finala din sferturi a Ligii Campionilor s-a jucat între Real Madrid și Manchester City, iar cele două echipe n-au dezamăgit, cu opt goluri în două manșe și suspansul loteriei penalty-urilor drept bonus.

PSG și Borussia Dortmund, primele semifinaliste din Liga Campionilor

 

A fost nevoie de loviturile de departajare pentru a cunoaște ultima echipă calificată în semifinale și aceasta este Real Madrid, echipă care s-a impus în fața celor de la Manchester City, în deplasare, cu 4-3, la loviturile de departajare.

După 90 și 120 de minute scorul a fost 1-1. Rodrygo a deschis scorul pentru Real Madrid în minutul 12 din pasa lui Vinicius jr. la o fază de contraatac.

Kevin De Bruyne a adus egalarea pentru Manchester City cu un sfert de oră înainte de finalul meciului.

Surprinzător pentru acest nivel Real Madrid a încheiat cele 90 de minute ale returului cu Manchester City fără vreun corner, raportul loviturilor de la colț fiind de 15-0 în favoarea gazdelor.

În minutele suplimentare acordate la prima repriză de prelungiri cei de la Real Madrid au ratat o mare ocazie prin fundașul Rudiger. Rămas singur la finalizare acesta a tras peste poartă din șase metri.

Rudiger avea să se revanșeze la loviturile de departajare, unde a transformat lovitura care a adus calificarea pentru Real Madrid în semifinale.

Pentru Real Madrid este a 17-a calificare în semifinalele Ligii Campionilor din 1992 și până în prezent de la schimbarea oficială a denumirii. Urmează Bayern Munchen, cu 13 prezențe în semifinale, tocmai adversarea celor de la Real Madrid.

Bayern a trecut pe teren propriu de Arsenal, cu 1-0, în returul sferturilor.

Unicul gol a fost marcat de Kimmich, în minutul 64. În tur, la Londra, scorul fusese egal, 2-2.

Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund este cealaltă semifinală din Liga Campionilor.



Real Madrid elimină Manchester City la loviturile de departajare pentru un loc în semifinalele Ligii Campionilor