Champions League

PSG și Borussia Dortmund, primele semifinaliste din Liga Campionilor. Xavi a sărit la gâtul lui Kovacs

Sursă foto: https://twitter.com/PSG_English/

Învinse în meciurile tur echipele Paris Saint-Germain și Borussia Dortmund au revenit la returul sferturilor de finală și au obținut calificări spectaculoase în careul de ași.

PSG a revenit de la 0-1 în deplasare cu FC Barcelona, impunându-se cu 4-1, la capătul unui meci în care gazdele au evoluat din minutul 29 în inferioritate numerică.

Barcelona a deschis scorul prin Raphinha din pasa lui Lamine Yamal, moment în care echipa blaugrana avea 4-2 la general.

A urmat cel mai controversat moment al meciului, în minutul 29, când centralul român Istvan Kovacs l-a eliminat pe Ronald Araujo de la Barcelona pentru un fault în postură de ultim apărător.

O fază care avea să cântărească decisiv în economia rezultatului final.

Ousmane Dembele, fostul jucător al Barcelonei, a restabilit egalitatea până la pauză, pentru ca în partea secundă pe teren să fie o singură echipă.

Vitinha a adus-o în avantaj pe campioana Franței în debutul părții secunde, iar Kylian Mbappe a făcut 3-1 dintr-un penalty obținut de către Dembele.

Mbappe avea să-și treacă în cont dubla pe final de meci stabilind scorul final.

După ultimul fluier centralul Kovacs a fost asaltat de Xavi, antrenorul catalanilor cerându-i explicații pe un ton vizibil tăios, după ce fusese și el eliminat pentru proteste.

Borussia Dortmund elimină Atletico Madrid

Echipa germană s-a impus cu un spectaculos 4-2 pe teren propriu, după ce Atletico obținuse victoria în tur, cu 2-1.

Brandt a deschis scorul pentru gazde din pasa lui Hummels cu zece minute înaintea pauzei, până la finalul primei părți echipa din Dortmund majorându-și avantajul.

Olandezul Maatsen l-a învins pe Oblak pentru prima lui reușită în Liga Campionilor la doar a patra apariție în principala competiție europeană.

Atletico a intrat mai bine în partea secundă reușind să egaleze prin devierea nefericită a lui Hummels și golul de 2-2 marcat de Correa.

Cu 20 de minute înaintea finalului Borussia Dortmund revenea la conducere prin Fullkrug cu o lovitură de cap din centrarea lui Sabitzer.

Trei minute mai târziu a venit rândul lui Sabitzer să scuture plasa porții cu un șut spectaculos din marginea careului.

Atletico n-a mai avut forța să replice și Spania pierde două dintre cele trei echipe calificate în sferturi.PSG și Borussia Dortmund, primele semifinaliste din Liga Campionilor. Xavi a sărit la gâtul lui Kovacs