Fotbal American

Vești bune despre Hamlin

Sursă foto: twitter.com/

Apropiații jucătorului Damar Hamlin, căzut pe teren în NFL, au anunțat joi seară „progrese remarcabile” și faptul că jucătorul pare să fie intact din punct de vedere neurologic.

După ce luni s-a prăbușit pe teren, veștile bune despre Damar Hamlin încep să apară de joi. Singurul deces din NFL rămâne cel din urmă cu 50 de ani.

La acest moment medicii nu au afirmat dacă a fost vorba despre un stop cardiac sau despre un infarct. Stopul cardiac este cauzat de o problemă de ritm, electrică, a inimii, iar infarctul este cauzat de blocarea arterelor din cauza cheagurilor de sânge sau grăsimilor acumulate pe artere, ceea ce duc la blocarea fluxului sangvin.

Medicii lui Hamlin de la Centrul Medical al Universității din Cincinnati au anunțat că a existat „îmbunătățire substanțială a stării sale în ultimele 24 de ore”. „Starea și funcția sa neurologică sunt intacte” și „începe să se trezească”. A deschis ochii și și-a mișcat mâinile și picioarele.

Hamlin continuă să fie grav bolnav și va rămâne pentru moment la terapie intensivă, dar este clar că medicii au fost încântați de modul în care a evoluat. Ei au mai spus că  „Hamlin trebuie să mai facă încă progrese semnificative”, dar evoluția medicală din ultimele 24 de ore „marchează un punct de cotitură foarte bun în îngrijirea lui permanentă”.

Medicii au mai spus că Hamlin a fost receptiv la întrebări și comenzi și chiar a pus întrebări. El este încă intubat și pe un ventilator, așa că nu a putut vorbi, dar a scris întrebări cu un pix, pei hârtie. Unul dintre primele lucruri pe care Hamlin a vrut să le știe? Cine a câștigat meciul de luni seară.

De mai multe ori în timpul conferinței de presă, medicii au spus că răspunsul fulgerător din partea medicilor și personalului medical de pe teren a lui Bills and Bengals i-a salvat viața lui Hamlin și i-a păstrat funcția neurologică. Au fost alături de el la mai puțin de un minut după ce s-a prăbușit pe teren, i-au făcut imediat resuscitarea, i-au reportnit inima și au continuat să-i facă resuscitare, toate acestea fiind vitale pentru a-i menține inima în funcțiune până când a putut fi pus pe un ventilator.

Inima lui Hamlin s-a oprit de două ori, o dată pe teren și o dată la spital.

Plămânii săi nu sunt încă în stare bună, de aceea este încă legat la aparatele de respirație artificială.



Vești bune despre Hamlin