Fotbal American

Stop cardiac în NFL

Sursă foto: twitter.com/

Jucătorul echipei Buffalo Bills, Damar Hamlin, se află în „stare critică” la spital după ce a suferit un stop cardiac. El s-a prăbușit la jumătatea meciului împotriva celor de la Cincinnati Bengals luni seară, iar marți se luptă în continuare pentru viață, după ce a fost resuscitat cu succes pe teren.

Hamlin (24 de ani) se ridicase de pe teren după contactul cu un adversar, după care a căzut ca secerat. Se ridicase imediat după incidentul minor, dar cateva secunde mai tarziu s-a prabusit.

I s-a facut cu succes masaj cardiac timp de 9 minute pe teren, apoi a fost transportat la cel mai apropiat spital "in stare critica", dupa cum anunta oficialii NFL.

Meciul a fost suspendat la scorul de 7-3 pentru Bengals.

Jucatorul a fost stabilizat la spital, dar a ramas in continuare sedat la terapie intensiva pentru controale amanuntite.

Traumele contondente sunt frecvente în sporturile de contact, dar este rar ca acestea să provoace astfel de probleme cardiace. O lovitură directă în piept poate duce la stop cardiac. Atunci inima încetează să bată corect și nu își poate face treaba de a pompa sânge în jurul corpului.

Trauma cauzată de un contact fizic este diferită de un atac de cord, care se întâmplă atunci când alimentarea cu sânge a mușchiului inimii este întreruptă.

În cazul lui Hamlin, medicii au reușit să-i facă rapid inima să bată din nou. Nu se știe încă ce răni interne ar fi suferit în urma incidentului și dacă a existat vreo leziune semnificativă la inima lui, pentru a stabili cauza incidentului.



Stop cardiac în NFL