Tenis

Ziua de 30 aprilie a trecut, nu se mai știe nimic despre cazul de dopaj al Simonei Halep

Simona Halep anunțase săptămâna trecută, într-un interviu acordat în SUA, că ar avea primul termen din judecata cazului său de dopaj pe 30 aprilie. Nu s-a mai auzit nimic.

Halep a declarat că procesul său de dopaj este amânat constant și cu intenție de Federația Internațională de Tenis (ITF); la care ITF a replicat că nu ei se ocupă, ci un for antidopaj aflat în subordine.

Românca a mai spus că primul termen era stabilit pe 28 aprilie, dar a fost amânat pentru 30 aprilie, adică duminica trecută. Este miercuri și nu se mai știe nimic, a avut loc termenul, nu a avut loc, nimic.Dacă numărăm și această amânare, după spusele jucătoarei din Constanța aceasta ar fi a treia.

Simona Halep a fost descoperită pozitiv cu Roxadustat pe data de 21 octombrie 2022 și riscă o suspendare de patru ani din tenis, dar pledează nevinovat și invocă o contaminare artificială. Incidentul a avut loc în anul în care Halep revenise cu rezultate mai bune în tenis, după doi ani de mediocritate. Anul 2022 a coincis și cu debutul antrenorului francez Patrick Mouratoglou în echipa lui Halep, acesta având acum cu totul alte priorități.

Testul pozitiv a fost realizat de către Agenția Americană Antidoping (USADA), în octombrie 2022. Substanța interzisă se numește Roxadustat și este un medicament prescris pentru îmbunătățirea numărului de glubule roșii în sânge.

Simona Halep a fost într-o scădere de formă evidentă în anii 2020 și 2021, o formă fizică slabă dublată de lipsa completă a rezultatelor notabile cu excepția semifinalei de la Australian Open în 2020, înainte de pandemie și de serurile cu ARN mesager sintetic, experimentale. Anul 2022 a găsit-o, însă, într-o formă fizică de zile mari, fugea ca în tinerețe, antrenată de noul său tehnician cu care a semnat în aprilie 2022, Patrick Mouratouglou (Franța). În iulie 2022 prindea o semifinală la Wimbledon, prima sa semifinală de Mare Șlem după noi ani și jumătate. La final de august 2022 a fost eliminată în primul tur la US Open și ulterior anunțată a fi fost testată pozitiv cu Roxadustat într-un test ce fusese prelevat chiar la acel meci. 



Ziua de 30 aprilie a trecut, nu se mai știe nimic despre cazul de dopaj al Simonei Halep