Tenis

Soc in tenis! Simona Halep a picat un test anti-doping la o substanta folosita pentru anemie

Sursă foto: https://twitter.com/LaPlatea1/

Fosta lidera mondiala Simona Halep a anuntat pe retelele de socializare ca a fost notificata cu privire la un test pozitiv.

“Astazi incepe cea mai grea lupta din viata mea, lupta pentru adevar. Am primit notificare ca am fost testata pozitiv la o substanta numita Roxadustat depistata intr-o cantitate foarte redusa, ceea ce reprezinta cel mai mare soc din viata mea”, anunta Simona Halep.

“In intreaga mea cariera nu mi-a trecut prin cap vreodata sa pacalesc sportul, o astfel de practica este impotriva tuturor valorilor in care am fost educata. Aflandu-ma in fata unei asemenea situatii nedrepte, ma simt complet confuza si tradata.

“Voi lupta pana la final pentru a demonstra ca niciodata n-am luat cu buna stiinta vreo substanta interzisa si am incredere ca mai devreme sau mai tarziu adevarul va iesi la lumina.

“Nu e vorba de titluri sau bani, e vorba de onoare, si de povestea de dragoste pe care am avut-o cu tenisul in cei peste 25 de ani de cariera”, a incheiat Halep mesajul publicat in online.

Agentia Internationala de Integritate a Tenisului a suspendat-o pe Halep din toate competitiile oficiale pana la o decizie finala in acest caz de dopaj.

Simona Halep a evoluat ultima oara la US Open, unde a pierdut in runda inaugurala contra unei debutante, Daria Snigur.

Halep a anuntat pe 15 septembrie ca nu va mai concura la niciun turneu in 2022.

Roxadustat este o substanta sintetica care mareste nivelul de eritropetina si stimuleaza productia de hemoglobina si celule rosii in organism.

Aceasta substanta se afla pe lista celor interzise in Statele Unite, acolo unde a picat Simona Halep testul anti-doping.

Inca din 2011 Roxadustat se afla pe lista substantelor interzise in sportul de peste ocean.



Soc in tenis! Simona Halep a picat un test anti-doping la o substanta folosita pentru anemie