Wimbledon

Simona Halep CAMPIOANA la Wimbledon!

Sursă foto: captura tv eurosport

Simona Halep scrie istorie in tenisul mondial si devine prima jucatoare din Romania care castiga turneul de la Wimbledon dupa o finala in care nu i-a acordat nicio sansa Serenei Williams, de sapte ori campioana pe iarba londoneza, si pe care a invins-o cu 6-2, 6-2.

Inceputul meciului i-a apartinut Simonei Halep care, extrem de bine montata mental, a inceput cu un break, dupa care a castigat la zero primul game de serviciu. Un game in care Serena a gresit de trei ori la rand cu reverul in fileu.

Ritmul Serenei Williams i-a permis Simonei sa beneficieze de inca o sansa de break in al doilea game de serviciu din partea americancei. Halep a gasit returul castigator cu reverul in lung de linie si se distanta la un putin asteptat 3-0.

Asa am trait Halep contra S.Williams in finala de la Wimbledon

La acest scor Serena a inceput sa apese mai mult pe lovituri si au aparut primele erori in jocul Simonei, dar jucatoarea noastra a gasit un as ideal la momentul potrivit pentru 4-0.

Serena Williams a pus primul ei game pe tabela cu serviciul la zero, un moment aplaudat de intreaga arena de la Wimbledon, majoritatea spectatorilor fiind sustinatori ai americancei.

Halep a salvat prima minge de break si s-a distantat la 5-1 dupa ce a gasit primul serviciu la momentul potrivit, pentru ca apoi sa o pedepseasca pe Williams cu un forehand in diagonala terenului.

Simona Halep a tinut serviciul pana la capat si, dupa 26 de minute de la prima minge pusa in joc, inchidea primul set in favoarea sa cu un 6-2 entuziasmant. Un tenis de cel mai inalt nivel aratat de Halep, in timp ce Serena s-a hranit in cateva momente din forta bruta a loviturilor care i-au caracterizat intreaga cariera pana acum.

Simona Halep, primele declaratii dupa castigarea titlului la Wimbledon

Setul secund a inceput sub semnul echilibrului, cu Serena Williams conducand si Halep alergand dupa egalare. Aceasta pana cand Simona a rupt acest echilibru si a reusit break-ul prin care trecea la conducere (3-2). Un avantaj obtinut in principal prin jocul defensiv fabulos.

Halep s-a distantat la 4-2 cu serviciul dupa un game in care a revenit de la 15-30, punand ideal de doua ori la rand prima minge in teren.

In game-ul urmator Halep reusea sa duble break-ul, dupa ce a anulat o sansa de game a americancei. Simona a inchis jocul cu un rever castigator in lung de linie pentru un 6-2, 5-2 incredibil dar adevarat.

Simona Halep a servit ideal si a inchis meciul cu un game la zero pentru titlul de la Wimbledonm, cu 6-2, 6-2, dupa 55 de minute!

Al doilea titlu de Mare Slem din cariera Simonei Halep dupa Roland Garros in 2018.



Simona Halep CAMPIOANA la Wimbledon!