Wimbledon

Stupoare la Wimbledon: Jabeur pierde finala

Ons Jabeur a pierdut surprinzător finala de tenis de la Wimbledon, și nu oricum, ci în doar două seturi, în fața unei jucătoare care până la acel moment avea doar un titlu în carieră câștigat în urmă cu 7 ani (!!!), cehoaica Marketa Vondrousova. Meciul a fost unul îngrozitor.

Jabeur, numărul 6 WTA, le învinsese în drumul spre finală pe Elena Rybakina campioana de anul trecut de la Wimbledon, numărul 3 mondial, dar și pe Aryna Sabalenka, numărul 2 mondial și campioana din 2023 de la Australian Open.

Șocul este cu atât mai mare cu cât Marketa Vondrousova avea doar un titlu WTA câștigat la vârsta de 17 ani, adică în urmă cu 7 ani, ea având acum 24. 

Astfel, cehoaica se poate lăuda cu un Wimbledon ca primul său Mare Șlem, dar și al doilea său titlu al carierei!

Jabeur, o jucătoare extrem de talentată, a arătat că are minusuri severe atunci când vine vorba e a pune punct unui turneu de Mare Șlem. Este a treia oară când pierde o finală de Mare Șlem, după cele din 2 pierdute la Wimbledon (cu Rybakina) și la US Open (cu Swiatek), ambele în 2022.

Dacă aceste două înfrângeri pot fi explicabile privind numele adversarelor, cea din 2023 rămâne inexplicabilă. A condus cu 2-0 și 4-2 în primul set, iar apoi l-a pierdut cu 6-4. În setul al doilea a condus cu 3-1 și l-a pierdut cu 6-4.

S-a bătut singură, iar acest lucru se poate vedea și din statisticile partide, unde a comis 31 de greșeli neforțate față de cele 13 ale adversarei. Adică peste 7% din erorile neforțate ale partidei i-au aparținut.

Jabeur a avut sub 50% la primul serviciu, puncte câștigate din primul serviciu, puncte câștigate din al doilea serviciu, puncte de break câștigate (doar 4 din 10, 40%), puncte la primire câștigate.



Stupoare la Wimbledon: Jabeur pierde finala