Wimbledon

Alcaraz îl răpune pe Djokovic și câștigă la Wimbledon într-un meci posibil istoric

Carlos Alcaraz a câștigat duminică finala de la Wimbledon în fața lui Novak Djokovic, în cinci seturi, 1-6 7-6(8-6) 6-1 3-6 6-4.

Alcaraz se află la al doilea titlu de Mare Șlem, după US Open în 2021. Djokovic a ratat șansa de aduna 24 de titluri de Mare Șlem pentru a egala recordul lui Margaret Court și a-l egala pe Roger Federer cu 8 tilturi de Mare Șlem. Sârbul a pierdut la fix 10 ani la Wimbledon, după ce în 2013 pierdea finala contra lui Andy Murray.

Alacaraz a devenit al treila jucător din Spania care câștigă la Wimbledon după Manolo Santana în 1966 și Rafael Nadal în 2008 și 2010. Titlul lui Alcaraz la Wimbledon vine după doar 18 partide pe iarbă și îl ajută să își păstreze numărul 1 mondial.

Spaniolul a alergat excelent și a lovit aproape fără greșeală, surclasându-l în mod evident pe adversarul său din finală la toate capitolele.

Partida a durat aproape 5 ore și a marcat, probabil, finalul unui mare campion la Wimbledon, dar nașterea unui altuia în următorii ani. Alcaraz mai are să câștige 21 de titluri de Mare Șlem ca să îl egaleze pe Djokovic.

Djokovic a pierdut setul al doilea la tiebreak, după 14 tiebreakuri câștigate consecutiv în acest an.

„Am fost aproape, mi-a fost greu să pierd. Am pierdut în fața unui jucător mai bun astăzi. Sunt recunoscător pentru toate momentele bune de aici, inclusiv finala cu Roger Federer din 2019, dar și altele”, a spus Djokovic care nu a mai putut să continue declarațiile, fiind copleșit de lacrimi.

Alcaraz a declarat după meci că „am jucat o finală contra unei legende în acest sport, aș fi fost bucuros chiar dacă aș fi pierdut. Sunt foarte mândru de mine și de echipa mea. De când m-am născut l-am văzut pe Dkojovic, am un mare respect”, a spus spaniolul, fiind deseori neinteligibil în discurs din cauza lipsei fluenței în limba engleză.

Djokovic a început meciul în forță, 6-1, dar a pierdut al doilea set la tiebreak, deși a avut minge de set la 6-5.  În setul al treilea, Alcaraz a jucat foarte bine, iar Djokovic a greșit foarte mult. Sârbul a revenit în setul al patrulea, dar în setul al cincilea și-a pierdut serva în gameul al treilea, ceea ce a fost decisiv. Alcaraz a servit pentru meci și, la prima minge disponibilă a și închis.



Alcaraz îl răpune pe Djokovic și câștigă la Wimbledon într-un meci posibil istoric