US Open

US Open: Kei Nishikori il elimina pe Novak Djokovic si merge in finala

Kei Nishikori s-a calificat, sambata, in finala turneului de la US Open dupa o victorie in patru seturi in fata liderului mondial Novak Djokovic.

Nishikori, primul japonez ajuns in finala unui turneu de Mare Slem, va juca in ultimul act cu invingatorul dintre Roger Federer si Marin Cilic.

"Nu stiu ce se intampla. Prima semifinala a mea intr-un turneu de Grand Slam. Am fost putin incordat si este un sentiment deosebit sa-l inving pe Djokovic, numarul unu in lume. Au fost conditii dificile, umiditatea ridicata si conditiile grele", a spus Nishikori.

"Djokovic a fost mai consistent in al doilea set, insa eu am incercat sa ma gandesc la primul set si m-am concentrat in al treilea si al patrulea. Michael Chang ma ajuta enorm, comunicam mult si datorita lui sunt aici", a mai spus Nishikori.

Niponul a castigat primul set, cu 6-4, dupa un joc fara cusur, dar Djokovic a revenit in al doilea si s-a impus cu 6-1.

Cheia partidei a stat in setul trei, castigat de Nishikori la tie-break. A urmat un break in debutul setului al patrulea, break pe care japonezul avea sa-l pastreze pana la final. Djokovic si-a pierdut pentru a cincea oara serviciul si a pierdut setul patru, cu 6-3.

Asadar, victorie in patru seturi pentru Nishikori (6-1, 4-6, 7-6, 6-3) si Japonia are pentru prima data in istorie un jucator in finala unui turneu de Mare Slem.

Niciun jucator din Asia nu a mai disputat pana acum o finala de turneu major. Pana la Nishikori alti doi japonezi disputasera semifinale de Mare Slem: Ichiya Kumagae in 1918 la US Open si Jiro Satoh la Wimbledon in 1933.



US Open: Kei Nishikori il elimina pe Novak Djokovic si merge in finala