US Open

Stephens câștigă la US Open dupa o finala oferită pe tavă

Sloane Stephens a câștigat sâmbătă noapte finala feminină de la US Open, în fața favoritei Madison Keys care a comis greșeală după greșeală.

Stephens a câștigat după un meci de o oră și 5 minute, 6-3 6-0.

Stephens s-a mulțumit în meci să pună mingea în teren, iar adversara sa a fost cea responsabilă cu datul în fileu și afară. Keys a trimis niște lovituri neverosimile, cel puțin două lovituri de rever simple au fost trimise cu câte un metru afară. Doar o accidentare să o fi adus la un joc atât de slab, a avut unul dintre picioare bandajate în partea superioară.

Keys a comis 30 de erori neforțate și a avut 18 lovituri câștigătoare, pe când Stephens a avut doar 10 lovituri câștigătoare și 6 erori neforțate. Stephens, câștigătoarea partidei, a avut cu aproape 50% mai puține lovituri câștigătoare decât jucătoarea învinsă. Acest lucru arată fără nici un dubiu faptul că Stephens s-a mulțumit să trimită mingea în teren și să aștepte greșeala adversarei, care nu a încetat să apară. Keys a prins o zi oribilă, așa cum deseori se întâmplă în tenisul feminin.

Nu a cerut în ultimul game al meciului nici un challenge, deși două mingi văzute ca afară au fost aproape și ar fi meritat să le vadă pe eagle-eye. Deși a salvat două mingi de meci, la a treia Keys a trimis lamentabil în fileu.

De fiecare dată când Stephens a venit la fileu și Keys a fost în postură să trimită un passing shot cu lovitura de dreapta, acesta a fost mereu în diagonală, fix în racheta adversarei, niciodată în lung de linie acolo unde ar fi fost mult mai greu de ajuns.

În setul al doilea, la 4-0 pentru Stephens, Keys a avut trei mingi de break și tot nu a putut câștiga un game.

Keys și-a câștigat doar 50% dintre punctele sale pe primul serviciu! Cu CoCo Vandeweghe avusese un procentaj dde 75% la acest capitol, iar cu Svitolina 65%. Media carierei sale era de 69,1%.

Iar lista poate continua la nesfârșit despre un meci în care favorita nu a jucat nimic. 

Stephens, care ajunsese cel mai departe la US Open în turul 4 în 2013, a ajuns să fie a cincea jucătoare din afara capilor de serie care câștigă un titlu de Mare Șlem, în Open era. 

Finala din 2017 de la US Open a fost prima finală 100% americană după cea din 2002 dintre Serena și Venus Williams și a 10-a finală complet americană din Open Era.



Stephens câștigă la US Open dupa o finala oferită pe tavă