US Open

Serena Williams obtine al cincilea titlu la US Open

Lidera mondiala Serena Williams s-a impus, duminica seara, in fata Victorie Azarenka, a doua jucatoare a lumii, in finala turneului feminin de la Flushing Meadows.

Williams a avut nevoie de trei seturi pentru a transa disputa cu jucatoarea din Belarus, desi ar fi putut incheia partida inca din setul al doilea cand a condus la un moment dat cu 4-1.

In cele din urma meciul s-a incheiat cu 7-5, 6-7 (6), 6-1 si Williams a intrat in posesia celui de-al cincilea titlu la US Open.

Meciul a propus un schimb de break-uri in primele doua jocuri, iar calitatea tenisului etalat de cele doua jucatoare a fost influentata de vantul care a pus probleme in special la serviciu.

S-a intrat apoi in zona de echilibru si cele doua jucatoare au mers cap la cap pana la 5-5 cand Williams a scos aproape de nicaieri un break prin intermediul caruia a facut diferenta dupa aproape o ora de tenis intens.

Williams a continuat momentul bun si a inceput cu un break setul al doilea, distantandu-se ulterior la un 4-1 care a parut decisiv pentru soarta partidei.

Azarenka a recuperat un break din cele doua pierdute si a revenit la 3-4 sa puna presiune pe Williams. Lidera mondiala a inceput sa greseasca din ce in ce mai mult si dintr-o data meciul a redevenit echilibrat.

De doua ori a servit Williams pentru a conclude meciul, la 5-4 si 6-5, dar de fiecare data Azarenka a rezistat cu brio asaltului venit din partea americancei. S-a ajuns la tie-break unde Azarenka s-a impus la sase trimitand meciul in decisiv.

Jucatoarea din Belarus nu a reusit sa mentina nivelul jocului la acelasi nivel si in actul al treilea. Williams a fortat si a facut-o decisiv, impunandu-se cu un 6-1 fara istoric.

La cei 31 ani ai sai Serena Williams si-a trecut in palmares al 17-lea titlu de Mare Slem din cariera. Cinci dintre acestea au fost obtinute pe terenul propriu de la US Open (1999, 2002, 2008, 2012, 2013).



Serena Williams obtine al cincilea titlu la US Open