US Open

Româncele și-au aflat adversarele de la US Open, pot ciupi un Tur 2 sau maximum 3. Alcaraz și Djokovic ar putea juca finala masculină

Sursă foto: https://twitter.com/usopen

US Open (28 august - 10 septembrie 2023) a anunțat tablourile principale masculin și feminin. România va avea patru jucătoare care au un tur 1 ușor, urmat de meciuri dificile sau foarte dificile imediat din turul 2. Carlos Alcaraz și Novak Djokovic se vor putea întâlni în finală.

Cel mai probabil aventura românească s-ar putea încheia cu meciuri cum ne plac nouă „eroice”, dar fără vreo performanță palpabilă, în turul 2 sau cel mult 3. Ar fi o minune ca vreo româncă să acceadă în Turul 4. Iată de ce.

Sorana Cîrstea, locul 30 în clasamentul WTA, o va întâlni în primul tur pe Kayla Day, 91 WTA, care a obținut un wild card. Cîrstea va da de greu, dacă va ajunge, în turul al doilea unde se va afla cel mai probabil dificila cehoaică Siniakova. În turul al treilea, Cîrstea ar putea să o întâlnească pe Elena Ribakina, favorita numărul 4.

Irina Begu, 40 WTA, va juca în primul tur cu Tamara Korpatsch. 77 WTA, din Germania. În turul 2, Bogdan ar putea juca cu favorita 14, Samsonova din țara fără steag, Rusia. Deși puțin probabil să treacă de rusoaică, în turul 3, adversara ar putea fi Madison Keys, din SUA, cap de serie 17.

Ana Bogdan, 59 WTA, va da piept cu americana Sofia Kenin (93 WTA). În turul 2, Bogdan ar putea juca cu favorita 13, Kasatkina din țara fără steag, Rusia. Un meci foarte dificil, astfel că nu ne-am mai uitat cu cine ar putea juca în turul 3.

Patricia Ţig, locul 705 WTA, o va întâlni pe canadianca Rebecca Marino, 101 WTA. În turul 2, Țig ar putea juca cu favorita 3, Pegula, din SUA.

Pe tabloul masculin, Carlos Alcaraz, campionul în exercițiu de la US Open, îl va întâlni în primul tur pe germanul Dominik Koepfer. Primul adversar dificial ar putea fi în fazele superioare, Jannik Sinner, care l-a eliminat anul acesta pe spaniol în semifinalele de la Miami.

Novak Djokovic, de 23 de ori campion de Mare Șlem, va juca din nou în SUA după ce în 2022 nu a fost lăsat să intre în țară din cauza restricțiilor impuse din motive medicale.  Sârbul va juca în Turul 1 cu francezul Alexandre Muller. Primul adversar important pentru ar putea fi în optimile de finală, în persoana lui Stefanos Tsitsipas.



Româncele și-au aflat adversarele de la US Open, pot ciupi un Tur 2 sau maximum 3. Alcaraz și Djokovic ar putea juca finala masculină