US Open

Rafael Nadal cucereste al 4-lea titlu la US Open dupa o finala maraton

Sursă foto: twitter.com/usopen

Rafael Nadal si Daniil Medvedev s-au intalnit duminica noapte in finala de la US Open, un meci de cinci seturi castigat de jucatorul spaniol, cu 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4.

Rusul Daniil Medvedev a reusit primul break al finalei, la 2-1 in primul set, insa Rafael Nadal a raspuns imediat si a repus scorul in echilibru (2-2).

La scorul de 4-3 pentru Nadal acesta a beneficiat de trei mingi de break, toate insa au fost salvate de Medvedeev.

S-a ajuns astfel in prelungirile primului set, unde Nadal a izbutit break-ul chiar cand Medvedeev servea pentru a ajunge in tie-break. Un prim set de 62 de minute acontat de Nadal cu 7-5.

Setul secund a debutat cu Medvedeev ratand o minge de break in chiar game-ul inaugural, pentru ca apoi la 2-1 pentru Nadal rusul sa iasa dintr-o situatie delicata, cu nu mai putin de patru mingi de break salvate.

Nadal a rupt echilibrul in game-ul sase (4-2), pentru a se desprinde apoi decisiv la 5-2. Rusul reducea din diferenta printr-un game alb de serviciu, insa Nadal s-a distantat la 2-0 la seturi in urma unui game solid de serviciu.

Cand Nadal a castigat contra serviciului si prelua conducerea cu 3-2 in setul al treilea multi au crezut ca e mutarea decisiva pentru castigarea finalei in minimum de seturi.

Medvedeev a reactionat aratand ca nu degeaba este noul numar patru mondial printr-un break rapid, pentru ca apoi sa preia conducerea.

Rusul a ridicat foarte mult nivelul jocului in finalul setului si l-a obligat pe Nadal sa greseasca, astfel ca Medvedeev isi trecea in cont setul trei in urma unui break (7-5).

Medvedeev mentinea momentul bun si in setul patru, pe care rusul il obtinea cu 6-4, astfel ca se ajungea neverosimil in decisiv.

Nadal si-a pastrat nervii si a obtinut in cele din urma victoria, cu 6-4 in decisiv, dupa 4 ore si 49 de minute.

Pentru spaniol acesta este al patrulea titlu obtinut in cariera la US Open si al 19-lea de Mare Slem.



Rafael Nadal cucereste al 4-lea titlu la US Open dupa o finala maraton