US Open

Pliskova o scoate pe Venus Williams de la US Open dupa un meci urias

Karolina Pliskova, a 10-a favorita de la US Open, va disputa primul ei sfert de finala la un turneu major dupa o victorie in trei seturi obtinuta in fata lui Venus Williams, dubla campioana la Flushing Meadows.

Pliskova s-a impus dupa ce a revenit de la un set pierdut, cu 4-6, 6-4, 7-6, si a inchis meciul cu a cincea minge pe care a avut-o.

“A fost foarte dificil cand mi-am pierdut serviciul la 6-5, dar sunt fericita ca am revenit si am castigat”, a spus Pliskova dupa meci.

Pliskova a avut 4-2 in decisiv inainte de a se vedea egalata. A mai rupt echilibrul la 5-5, dar a ratat nu mai putin de trei mingi de meci la 6-5 si 40-0 pe propriul serviciu.

Venus a facut break-ul si a fortat trimiterea meciului in tie-break, unde Pliskova a facut legea distantandu-se rapid la 5-1.

La cei 36 ani ai sai Venus inca joaca la cel mai inalt nivel si ajunge pentru al doilea an consecutiv in sferturi la US Open, in timp ce Pliskova, recent campiona la Cincinnati unde a oprit-o pe Angelique Kerber din drumul spre primul loc WTA, ajunge in premiera intre primele opt la un Grand Slam.

Pliskova joaca in sferturi, miercuri, impotriva croatei Anna Konjuh, una dintre revelatiile editiei din acest an la US Open, invingatoarea acestui meci urmand a evolua in semifinale contra invingatoarei dintre Serena Williams si Simona Halep.

Primele doua sferturi de finala sunt programate marti dupa cum urmeaza:

Roberta Vinci-Angelique Kerber

Caroline Wozniacki-Anastaija Sevastova



Pliskova o scoate pe Venus Williams de la US Open dupa un meci urias