US Open

Dubla masura americana. Migrantii sunt acceptati fara vaccin, sportivii din afara SUA au interzis

Sursă foto: https://twitter.com/DjokerNole/

In Statele Unite exista in aceste zile o discutie cu privire la conditionarea acordarii vizei de intrare pe criteriul vaccinari impotriva covid.

Discutia a aparut dupa ce fostul lider mondial Novak Djokovic s-a vazut practic obligat sa renunte la US Open nefiind vaccinat, in timp ce imigrantii sunt lasati sa intre in tara fara test si fara vaccin.

Corespondentul postului Fox la Casa Alba a pus intrebarea intr-o conferinta la care participa ofiterul de presa al institutiei prezidentiale, Karine Jean-Pierre.

"Guvernul SUA nu poate discuta detaliile legate de viza unui caz particular. Din ratiuni ce tin de viata privata, SUA nu poate comenta pe marginea statutului medical al calatorilor, cum ar fi cel al acestui jucator de tenis", a spus Karine Jean-Pierre.

"Acest jucator de tenis" nu este decat campionul de la Wimbledon din 2022 si sportivul care a castigat 21 de turnee majore in cariera.

Pentru a se spala mai repede pe maini de intrebarea incomoda, Jean-Pierre a pasat responsabilitatea in carca celor de la CDC, institutia americana care se ocupa cu "controlul si prevenirea bolilor", spunand ca aceasta "are propriile ei protocoale in vigoare".

Reporterul Fox a inteles ca e trimis la plimbare si a insistat pe intrebare.

"Adica cineva care vine cu avionul si e nevaccinat spuneti ca nu este in regula, dar daca altcineva intra nevaccinat prin Texas sau Arizona, atunci are voie sa stea in SUA?", a intrebat Peter Doocy.

"Nu asa functioneaza...Nu e ca si cum cineva trece peste", a raspuns purtatorul de cuvant al Casei Albe.

"Exact asa se intampla. Mii de oameni trec zilnic granita. Unii dintre ei sunt intorsi din drum, unii sunt prinsi, dar in cazul multora nu se intampla. Asta se intampla", a replicat Doocy.

In SUA presedintele Joe Biden este aspru criticat pentru politica relaxata pe care o are in legatura cu imigrantii care sunt lasati in orasele americane de granita chiar daca prezinta simptome ale bolii covid.



Dubla masura americana. Migrantii sunt acceptati fara vaccin, sportivii din afara SUA au interzis