US Open

Nadal: „Am crezut că mi-am spart nasul”

Rafael Nadal s-a calificat mai departe la US Open, dar a trecut prin emoții după ce s-a lovit singur cu racheta peste față.

Nadal (36 de ani) a depășit  un început lent pentru a-l învinge pe Fognini în patru seturi, 2-6 6-4 6-2 6-1, vineri dimineață, pe arena Arthur Ashe.

Însă victoria a venit cu un moment înfricoșător în  setul final, unul care l-a lăsat însângerat pe campionul cu 22 de titluri de Grand Slam.

În timp ce spaniolul s-a întins pentru a lovi un rever, s-a lovit din neatenție în față cu propria rachetă.

Nadal s-a strâns imediat de nas, scăpând racheta și pierzând punctul. S-a întins pe teren lângă scaunul de arbitru și și-a îndepărtat mâna de la nas, arătând sângele care începuse să curgă.

A avut nevoie de o pauză medicală pentru a primi tratament medical, revenind ulterior pentru a închide partida. După victorie, Nadal a minimizat accidentarea, spunând că a simțit o „mică durere, dar sunt bine”.

Iniția, pe teren, senzația a fost alta. "A fost o lovitură puternică. La început, am crezut că mi-am rupt nasul . A fost foarte dureros", a explicat Nadal. „Sunt încă în viață după un astfel de meci. Asta înseamnă mult."



Nadal: „Am crezut că mi-am spart nasul”