US Open

Makarova continua parcursul de exceptie la US Open

Intrata in competitia de simplu cu sansa a 17-a la castigarea titlului de la Flushing Meadows, rusoaica Ekaterina Makarova se afla la doar un singur pas de prezenta in finala.

Makarova, 26 ani, a eliminat-o miercuri seara pe fosta lidera mondiala Victoria Azarenka in sferturi, cu 6-4, 6-2, dupa un meci de o ora si 27 de minute.

Dupa 3-2 cu break pentru Azarenka, primul set a fost adjudecat de Makarova, cu 6-4, in 43 de minute. Rusoaica a inchis cu un break si a continuat sa puna presiune pe o Azarenka din ce in ce mai nervoasa.

Bielorusa a rezistat pana la 2-3 cand si-a pierdut din nou serviciul dupa ce avusese minge de egalitate la game-uri. Azarenka si-a iesit din pepeni, a distrus racheta cu furie si pana la final n-a mai luat niciun game.

Makarova a profitat din plin si a inchis meciul cu 6-4, 6-2, calificandu-se pentru prima data in semifinalele unui turneu de Mare Slem.

Rusoaica originara din Moscova se afla la cel mai bun rezultat din cariera intr-un Grand Slam. Pana acum mai disputase doua sferturi la Australian Open (2012, 2013) si un altul la US Open (2013).

Makarova joaca in semifinale cu invingatoarea dintre Serena Williams si Flavia Pennetta.

In cealalta semifinala se intalnesc Caroline Wozniacki si chinezoaica Shuai Peng.



Makarova continua parcursul de exceptie la US Open