US Open

FACT CHECK: Nu, Simona Halep nu va juca la US Open și nici nu va scăpa în timp util de suspendare pentru că apare cu asterisc (*) pe lista de la US Open

În presa din România au apărut articole care dau speranțe fanilor tenisului, dar și Simonei Halep, conform cărora lista publicată de organizatorii de la US Open, pe care apare și numele jucătoarei din România, indică faptul că ea va juca la acest turneul de Mare Șlem.

Aici, aici și aici, dar și în multe alte articole din presa online de pe data de 20 iulie 2023 au apărut veritabile demonstrații logice despre includerea Simonei Halep, cu un asterisc, pe lista de la US Open. Se afirmă că Halep este pe listă și că va scăpa în timp util de suspendarea din cadrul procesului său de dopaj  urmând să joace în SUA. 

Se menționează că sportivii suspendați provizoriu nu pot apărea pe entry-list, cu excepția cazurilor în care erau deja înscriși la turneele oficiale în momentul în care au primit sancțiunea.

Se subliniază că, în prima listă cu participanții de la US Open, numele Simonei Halep nu apărea, ceea ce poate arăta că a intervenit o modificare în ultimele ore în situația româncei.

Se afirmă și că în cazul Simonei Halep, eleva lui Patrick Mouratoglou se pare că a scăpat de acuzații! Ea nu putea fi acceptată pe lista de la US Open fiind deja suspendată provizoriu.

Un alt indiciu care se reliefează pentru a arăta că Halep are șanse mari să joace la US Open este acela că americanul Jenson Brooksby, un alt tenismen suspendat provizoriu, are numele tăiat pe lista preliminară de la US Open, spre deosebire de Simona – trecută cu asterisc.

Se scrie în articole că la o citire mai atentă a regulamentului, acest lucru ar fi posibil doar dacă dubla campioană de Grand Slam ar fi primit un aviz favorabil de la ITIA! Adică ar fi absolvită de vină! 

Totul ar fi posibil pentru că Simona Halep ar fi fost declarată NEVINOVATĂ SAU ar fi primit o pedeaspsă mai mică de un an!

Se indică faptul că Halep a publicat în contul ei de Instagram un scurt clip de la un antrenament efectuat pe hard, în care jucătoarea din România își exersa serviciul, deci se pregătește pentru US Open. Fanii ei, dar și presa, consideră postarea una de bun augur și stau cu sufletul la gură pentru un deznodământ favorabil Simonei.

Aceste lucruri, aceste deducții continuă peste tot și se afișează lista de la US Open pe care apare numele Simonei Halep, cu un asterisc în dreptul său.

De fapt, includerea Simonei Halep pe lista de la US Open, fiind cap de serie 55, se datorează poziției sale din clasamentul WTA, locul 55. Faptul că apare  numele ei apare cu asterisc înseamnă, așa cum se menționează pe lista de la US Open, faptul că ea este suspendată provizoriu pentru dopaj și că, dacă suspendarea va continua, ea nu va participa urmând să fie eliminată de pe lista capilor de serie. 

Așadar, considerăm că informațiile despre apariția Simonei Halep pe lista de la US Open, interpretate ca un indiciu despre o participare la acest turneu sau despre faptul că se știe că va scăpa în timp util de suspendare  sunt FALSE.



FACT CHECK: Nu, Simona Halep nu va juca la US Open și nici nu va scăpa în timp util de suspendare pentru că apare cu asterisc (*) pe lista de la US Open