US Open

Emma Raducanu câștigă finala adolescentelor rebele de la US Open

Sursă foto: https://twitter.com/usopen/

La doar 18 ani jucatorea britanica Emma Raducanu a cucerit titlul la US Open fara sa fi pierdut un singur set.

Raducanu, o sportiva din tata roman si mama chinezoaica, nascuta in Canada si care reprezinta Marea Britanie a castigat trofeul de la Flushing Meadows dupa o finala cu Leylah Fernandez din Canada, cu 6-4, 6-3.

Dupa un salt spectaculos de 127 de pozitii, Raducanu ajunge pana pe locul 23 in ierarhia mondiala WTA. Fernandez ajunge la randul sau pe locul 28 in lume, dupa ce a fost pe 73 la inceputul competitiei din Statele Unite.

De 44 de ani Marea Britanie n-a mai avut o castigatoare la un turneu de Mare Slem. Ultima a fost Virgina Wade la Wimbledon, in 1977.

Pentru titlul cucerit Raducanu va fi recompensata cu 2.5 milioane de dolari. Fernandez va primi jumatate din aceasta suma. 

Este pentru prima data in istorie cand un trofeu major este castigat de o jucatoare venita din calificari.

Finala de la US Open din acest an a fost cea mai tanara dupa cea din 1999 dintre Serena Williams si Martina Hingis.

Printre cei care au felicitat-o pe Emma Raducanu imediat dupa titlul cucerit la US Open s-a numarat si Simona Halep, care nu a reusit niciodata sa castige la US Open, in momentul de fata avand o cariera aflata pe tobogan in jos. „Extraordinar”, s-a mirat Halep.

Declaratiile celor doua finaliste

Emma Raducanu

“In primul rand vreau sa o felicit pe Leylah, sa felicit echipa ei. Am intalnit cateva jucatoare de top. Nivelul a fost foarte bun si sper sa jucam si alte finale.

“Am stat trei saptamani in New York si echipa mea a fost aproape de mine . Vreau sa multumesc tuturor din New York, m-ati facut sa ma simt ca acasa. Sper ca eu si Leylah v-am oferit un spectacol frumos intr-un moment atat de deosebit.

“Leylah joaca un tenis foarte bun, de aceea a ajuns in finala, stiam ca trebuie sa lupt din greu. La minge de break m-am rugat sa nu fac dubla greseala, dar am trecut de acel moment. Conteaza atitudinea in momentele grele.

Viitorul tenisului feminin e grozav. Fiecare jucatoare de pe tablou are o sansa sa castige orice turneu”.

Leylah Fernandez

“E incredibil. Aproape nu stiu ce sa spun. Va fi greu sa ma recuperez dupa ziua de astazi. Emma a jucat foarte bine, o felicit. Sunt mandra de ceea ce am jucat in aceste doua saptamani. Multumesc, New York!”, a declarat jucatoarea din Canada.



Emma Raducanu câștigă finala adolescentelor rebele de la US Open