US Open

Carlos Alcaraz merge în „sferturi” la US Open

Sursă foto: ATP Tour Facebook

Carlos Alcaraz a stabilit un nou record la US Open, devenind cel mai tânăr sfert finalist care a reușit de două ori la rând calificarea în această fază a competiției, în Open Era.

Spaniolul a devenit în 2021, la 18 ani, cel mai tânăr sfert finalist de la turneul american din ultimii 31 de ani, în Open Era. Acum, în 2022, la 19 ani, este cel mai tânăr jucător de la US Open calificat consecutiv în „sferturi”.

El a trecut marți dimineață, în cinci seturi, de Maric Cilic, cel care a câștigat în 2014 singurul său titlu de Mare Șlem al carierei, chiar la US Open. 

Susținut la scenă deschisă de pestrițul public local, venit la meciurile de tenis ca la cele de fotbal american, cu gândul la băutură și mâncare și fără niciun pic de cultură legată de tenis, Alcaraz a învins cu 6-4 3-6 6-4 4-6 6-3 și îl va întâlni mai departe pe Jannik Sinner.

În primul set, Alcaraz și-a pierdut primul servici, dar a revenit și l-a câștigat. Cilic și-a ridicat jocul și a revenit la anul de glorie 2014 prin lovituri puternice, reușid să câștige al doilea set. În setul decisiv, Alcaraz a jucat perfect și a dominat aproape complet, scorul de 6-3 din ultimul set nereușind să surprindă jocul dominant al spaniolului.

În 2021, Alcaraz s-a oprit în „sferturi” la US Open.



Carlos Alcaraz merge în „sferturi” la US Open