US Open

Berdych a provocat surpriza la US Open prin eliminarea lui Federer

Cehul Tomas Berdych este omul momentului la US Open dupa ce l-a eliminat în sferturile de finala pe însusi liderul mondial Roger Federer, cu 7-6(1), 6-4, 3-6, 6-3.

Este pentru prima data în ultimii opt ani când Federer rateaza calificarea în semifinalele Openului American, ultimul turneu de Mare Slem al anului.

”Sunt dezamagit. M-am asteptat sa joc mai bine în aceasta partida, mai ales ca în nocturna aveam un record atât de bun”, a declarat Federer la finalul meciului cu Berdych.

Federer nu mai pierduse niciodata pâna acum la US Open un meci disputat la lumina reflectoarelor, iar înfrângerea cu Berdych vine dupa o serie de noua victorii consecutive.

Cu aceasta ocazie Berdych a reeditat performanta din urma cu doi ani de la Wimbledon, când tot la fel l-a eliminat pe Federer în faza sferturilor de finala.

Federer a câstigat de cinci ori titlul la US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008). Palmares

Cehul va disputa astfel prima lui semifinala la US Open si doar a treia de Mare Slem din cariera, urmând a-l întâlni pentru un loc în finala pe britanicul Andy Murray.

Medaliatul cu aur de la Londra a trecut de croatul Marin Cilic dupa ce pierduse primul set, iar în al doilea a revenit de la 1-5. În cele din urma Murray s-a impus cu 3-6, 7-6(4), 6-2, 6-0.

Joi sunt programate celelalte doua sferturi de finala ale turneului masculin:

[2] N Djokovic (SRB) vs [7] J del Potro (ARG)
[4] D Ferrer (ESP) vs [8] J Tipsarevic (SRB)



Berdych a provocat surpriza la US Open prin eliminarea lui Federer