Roland Garros

Simona Halep se califica in optimi la Roland Garros

Simona Halep ajunge in primele 16 jucatoare de la Roland Garros dupa un meci cu Maria Teresa Torro Flor careia nu i-a lasat decat trei game-uri in putin peste o ora de joc.

Favorita numarul 4 la castigarea turneului si cel mai inalt cap de serie ramas in competitie, Halep s-a impus cu 6-3, 6-0, in fata unei adversare care a jucat totul pe cartea atacului, dar care in final a fost aspru penalizata de jocul tactic excelent pus in practica de Simona.

Inceputul meciului programat la ora amiezii pe terenul numarul 2 de la Roland Garros a semanat cu intalnirea din turul precedent, cand Halep a dat peste Heather Watson.

Bine cladita din punct de vedere fizic si pe undeva asemanatoare ca deplasare pe teren cu fosta lidera mondiala Dinara Safina, iberica Torro Flor a inceput meciul foarte sus cu lovituri precise, adanci in terenul lui Halep.

[news-107329]

Tot timpul iberica a cautat lovitura decisiva si in primele game-uri strategia a functionat. Halep a replicat cu cea mai buna tactica posibila: calmitatea si asteptarea. Si-a facut jocul de regularitate si a asteptat sa treaca furtuna din interiorul lui Torro Flor.

Cand iberica si-a tras ultimul cartus, a se citi lovitura decisiva, Halep a inceput sa o macine cu un rever devastator in lung de linie, iar in caz de nevoie, la 30-30 sau in prelungirile game-urilor, i-a servit acesteia si cate un as care sa-i mai zdruncine putin din moral.

Pe acest fond a aparut primul break in game-ul cinci (3-2), dupa care Halep s-a distantat la 4-2. Torro Flor a revenit la un game in spatele Simonei, dar un al doilea break chiar la 5-3 avea sa puna capat primului set.

Primul game din setul secund a fost cel mai important pentru economia restului partidei. Torro Flor a mentinut-o in presiune pe Halep si a avut mai multe mingi de break. Halep a recuperat de fiecare data, pentru ca in cele din urma sa castige game-ul.

Ratarea acelor mingi de break au cantarit greu in moralul ibericei si aceasta avea sa piarda toate celelalte cinci jocuri care au urmat, dar atentie. De fiecare data a avut mingi de break pe serviciul lui Halep, la un moment dat chiar 40-0, insa Halep cu o calmitate parca necaracteristica noua romanilor, a gestionat excelent situatia si a pus punct meciului dupa o ora si 4 minute.

[news-107300]



Simona Halep se califica in optimi la Roland Garros