Roland Garros

Scene halucinante și lipsă majoră de educație la Roland Garros (VIDEO)

Scene oribile din partea publicului francez au fost văzute joi, pe terenul de la Roland Garros. Publicul local l-a șicanat permanent pe durata partidei pe americanul Taylor Fritz (locul 8 mondial), doar pentru că juca împotriva unui francez locul 78 mondial. La finalul partidei, mânia și lipsa de educație a spectatorilor din tribune au ajuns la un apogeu nemaivăzute în tenis.

Fritiz, cel mai bun jucător actual din SUA, a cîștigat meciul și imediat după ultima minge le-a făcut spectatorilor un semn prelungit cu degetul la gură, de tăcere. Gestul său a venit ca o reacție de protest, pentru că fusese permanent șicanat complet nesportiv și nespecific unei arene de tenis în timpul partidei cu francezul, pentru a nu putea juca și doar-doar o pierde. A câștigat.

Înnebuniți de curajul și gestul lui Fritz de a-i reduce la tăcere, spectatorii locali au huiduit permanent după finalul partidei și nu l-au lăsat pe Fritz să vorbească la interviul de după meci, în ciuda eforturilor organizatorilor. Spectatorii l-au aplaudat pe favoritul lor, care pierduse, de parcă ar fi câștigat.

Fritz a reușit să îngaime câteva cuvinte la final, aproape izbucnind în plâns. Se pare că odată cu pandemia sau cu schibul de generații spectatorii francezi au uitat ce înseamnă sportul, fair-playul, dar și educația. De acum încolo, după acest episod, specatorii francezi vor avea nevoie de mult timp să se spele.



Scene halucinante și lipsă majoră de educație la Roland Garros (VIDEO)